Ekipa filma "Južni vetar" pomaže malom Gavrilu za lečenje!

Reditelj Miloš Avramović je na svom Instagram nalogu najavio da će se ekipa filma "Južnog vetra" uključiti u humanitarnu akciju za pomoć malom Gavrilu Đurđeviću.

Magazin 10.04.2021 | 18:57
Ekipa filma "Južni vetar" pomaže malom Gavrilu za lečenje!

Umiljat i nežan dečak nema ni godinu dana, a već se bori sa opakom bolešću. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Međutim, roditelji su primetili da prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Utvđeno je da boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo je sa pet meseci starosti primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću. Gavrilo je jedan od njih!

Kako je Miloš najavio na društvenoj mreži, na aukciji će biti Marašev trkački kombinezon iz prvog dela filma. 

Licitacija traje do ponedeljka 12.4. do 20 časova, a početna cena je 300 evra.

 

- Za vikend će se ekipa filma pridružiti akciji prikupljanja sredstava za malog Gavrila! Na aukciji će biti Marašev trkački kombinezon iz prvog dela! Pošalji 973 na 3030! Za Gavrila - napisao je Miloš Avramović na Instagramu.

Sav novac biće doniran za lečenje malog Gavrila Đurđevića kom je potrebno da sakupi 2.5 miliona evra za lečenje od opake bole.

(Kurir.rs Foto: printscreen)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Draga

11.04.2021 20:18

Nevina dusa,dovoljno je da ga pogledam i dusa me zaboli.Toliki novac da se prikupi,treba ko zna koliko vremena.Politicari,biznismeni,bogatasi,sportisti gdje ste?

ODGOVORITE