Veljović rukovodi pokretom, a sve finansira kriminal

"Znamo da ovo sve finansira organizovani kriminal u dosluhu sa političarima, jer oni na taj način čuvaju svoje interese", rekao je Krivokapić.

Region 11.04.2021 | 20:20
Veljović rukovodi pokretom, a sve finansira kriminal

Obaveza svih političkih subjekata u Crnoj Gori je da pozovu svoje pristalice, da odustanu od okupljanja i kontraokupljana, da ostanemo svojim kućama, i da se okrenemo svakodnevnim obavezama, miru, redu i radu. To je naša jedina obaveza u preporodu Crne Gore,  poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, uputio je poruku povodom najnovih političkih zbivanja u zemlji. 

Krivokapić je poručio građanima da ih ne brine "to što oni koji su sve ostvarili u bezakonju i rukovođeni svojim interesima žele da Crne Gore dovedu u neko novo stanje u kom se oni najbolje snalaze, a to je stanje haosa i nereda".

"U tom stanju zasigurno jedan čovjek rukovodi tim aktivnostima, a to je savjetnik predsjednika Crne Gore gospodin Veljović, koji je svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa, koji rukovodi Komitsko patriotskim pokretom. Znamo da ovo sve finansira organizovani kriminal u dosluhu sa političarima, jer oni na taj način čuvaju svoje interese", rekao je Krivokapić.

Obraćanje predsjednika Vlade prenosimo integralno:

„Uvaženi narode Crne Gore,

Vrata slobode i demokratije u Crnoj Gori su odškrinuta, ali to nije razlog da ovih dana prisustvujemo okupljanjima koja na određeni način krše tu slobodu, zaustavljajući slobodu nekih drugih, koji bi samo da se slobodno kreću. Demokratija podrazumijeva i proteste, ali ti protesti moraju biti u duhu demokratije, a to znači, bez poruka mržnje, šovinizma i isključivosti. Crna Gora posljednjih dana sluša poruke koje nikada do sada u Crnoj Gori nisu bile prisutne, a to su poruke podjela na došljake i domoroce, starosjedioce i izbjeglice. Isto tako, slušamo prijetnje poslanika, "puštanjem zvijeri iz kaveza", mnoge poruke mržnje, čak i nasilja, i na kraju ti isti, koji podstrekavaju na nasilje, očekuju da se u Crnoj Gori desi, kako nam nameću, Crnogorsko proljeće, aludirajući vjerovatno na Arapsko proljeće. Te godine i ta proljeća su prošla.

Mi danas živimo za novu budućnost i tu budućnost ćemo ostvariti svi zajedno pomireni i profesionalno obavljajući svoje funkcije. Mi sada spremamo crnogorsko ljeto, da nasi građani ovu turustičku sezonu dočekaju spremni, a naša država da im pomogne u tom poslu. Slike koje neko želi da pošalje sa crnogorskih ulica rade direktno protiv države, njene privrede i protiv svih onih koji vrijedno rade. Obaveza svih političkih subjekata u Crnoj Gori je da pozovu svoje pristalice, da odustanu od okupljanja i kontraokupljana, da ostanemo svojim kućama, i da se okrenemo svakodnevnim obavezama, miru, redu i radu. To je naša jedina obaveza u preporodu Crne Gore. Niko ne treba da brani Crnu Goru od Crnogoraca, jer mi ovdje svi živimo kao građani koji vole svoju zemlju. Posebnu pažnju bih usmjerio na prethodnu vlast, a sadašnju opoziciju koja ima odgovornost, jer se oni još uvijek ne mire sa tim da su izgubili vlast. Naravno, njihovim gubljenjem vlasti, nije izgubljena Crna Gora, ni njen narod.

Mi znamo domaćinski da vodimo ovu Crnu Goru i ova Vlada i Skupština, a nadam se da će našem radu da se priključe i ostale institucije Crne Gore. Nemojte da vas brine to što oni koji su sve ostvarili u bezakonju i rukovođeni svojim interesima žele da Crne Gore dovedu u neko novo stanje u kom se oni najbolje snalaze, a to je stanje haosa i nereda. U tom stanju zasigurno jedan čovjek rukovodi tim aktivnostima, a to je savjetnik predsjednika Crne Gore gospodin Veljović, koji je svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa, koji rukovodi Komitsko patriotskim pokretom.

Znamo da ovo sve finansira organizovani kriminal u dosluhu sa političarima, jer oni na taj način čuvaju svoje interese. Zašto je to tako, zato što se korupcija svodi na nulu, a kriminal na najmanju moguću mjeru. Crna Gora nije kriminalna država, Crna Gora nije država nepotizma, Crna Gora je država dobrih domaćina. Građane Crne Gore pozivam da ne nasjedaju na pozive onih koji su se ogriješili o mnoge zakone, pa bi sada da i njih uvuku u bezakonje. Državu još niko nije pobijedio, neće ni danas, ni ubuduće. A Crna Gora je država svih njenih građana, koji žele da je grade, a ne razgrađuju“, navodi se u poruci premijera.

(vijesti.me)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

TB

11.04.2021 18:24

PRIJAVI GA RAZREDNOJ

ODGOVORITE
Name

Lekar

11.04.2021 18:33

Hapsi!

Name

Bagra

12.04.2021 15:10

I jedni i drugi žele tragediju umjesto napretka. Za ideale ginu budale

Name

krivo-kapic

11.04.2021 18:44

Kakva vrata slobode su odskrinuta covece,kad tvoja vlada upravo radi obrnuto i vraca crnu goru u devedesete,o cemu ti pricas.Crna Gora je isla napred prema evropi sve dok vas nije SPC dovela na vlast,za ovih sto dana vlasti napravili ste samo haos u drzavi, samo ste se bavili osvetom Mili Djukanovicu i prosloj vladi.kako vas nije sramota st aradite.

ODGOVORITE
Name

Svilena buba

11.04.2021 19:23

Samo si jednu stvar zaboravio Crna Gora je već u Evropi. Razumijem šta hoćeš da kažeš, slazem se da ste bili pred vratima EU, a tu bi ostali dugo. Gospoda moraju da imaju vratare i brisace cipela, a vi ste bili idealni za to. Nekad junacko pleme sad samo pleme bez ponosa, istorije, cojstva i junaštva......Vratari I Brisaci postadoše.

Name

Dušan

11.04.2021 18:50

Ko je rukovodio Litijama i ko ih je finansiro...dedera nam pojasni....

ODGOVORITE
Name

Re

11.04.2021 22:15

Potpiši se bar pravim imenom, a uzgred da li ti znaš uopšte šta je litija a šta nasilje bjedo jedna.

Name

BANJA LUKA

11.04.2021 18:50

E MOJ SRBINE, NIŠTA OD TEBE... PRAVIŠ SE PAMETNIJI NEGO ŠTO JESI. IMAO SI ŠANSU, RAZOČARAO SI SVE KOJI SU TE DOVELI NA TO MJESTO. IZVINI SE NARODU I POVUCI SE DAJ ŠANSU DRUGOME IZ KOALICOJE....

ODGOVORITE
Name

Jami

11.04.2021 18:53

Raspisi ti izbore ,niste vi za vlasti pored tolikp dokaza nikog niste uhapsili i odsjekli glavu hobotnici svakako ce vas skinuti sa vlasti ,nema vise pokojnog Amfilohija on te doveo na vlast a ti slusas americkog ambasadora ,raspisi izbore i casno ces izgubiti

ODGOVORITE
Name

Svilena buba

11.04.2021 19:01

Krivokapicu pa ti bar sve znaš u sve se razumijes, vlada ekspertska (bez srba) naredio Dritan. Rijesio ovo pošalji eksperta za kriminal,neka im se svašta nagovori da znaju koliko si ljut. Ipak ti si.......... Ne mogu naći dovoljno dobru riječ,nesto kao : ...... od ovce i na njemu zvonce

ODGOVORITE
Name

Patriota

12.04.2021 03:00

Milicijo postupi po naređenju! Čuvene reči bijahu. A zna se gdje to vodi. April je čudan mjesec.

ODGOVORITE
Name

Догодине у Призрену!

12.04.2021 09:16

Љепо је Професор рекао: неће овдје бити никаквог арапског прољећа. Сви знају ко је стајао иза тих прољећа и ко је на крају извукао дебљи крај. Наш народ неће више у једном правцу да иде за Њемачку као Сиријци и многи други. Наша влада мијења стање на терену и зато су кренули свим средствима на њу!

ODGOVORITE
Name

Olovkom

12.04.2021 10:14

Nikada niko se nije rijesio tog problema ni ti ce.

ODGOVORITE