Ne mogu da se usele u kupljenu kuću jer bivši vlasnik neće da izađe!

Bračni par Tracie and Myles Albert iz Kalifornije su mislili da kupuju kuću iz snova. Ipak njihov san o kući pretvorio se u stvarnu noćnu moru nakon što je stari vlasnik kuće odbio da se iseli iz nje i tamo još uvek živi više od godinu dana nakon prodaje kuće to jest, novčane transakcije.

Zanimljivosti 14.04.2021 | 15:33
Ne mogu da se usele u kupljenu kuću jer bivši vlasnik neće da izađe!

31. januara 2020. godine, Tracie i Miles Albert položili su novac (kauciju) za prelepu kuću sa četiri spavaće sobe u gradu Riverside u Kaliforniji, ali više od godinu dana. 

Od tada još uvek nisu u mogućnosti da se usele, jer bivši vlasnik odbija da ode iz kuće koju su oni kupli od njega!

Čovek je dobio traženu cenu od 560.000 dolara, ali je nakon potpisivanja ugovora odbio da preda ključeve i iseli se. Iako su Albertovi pokušali da se obrate vlastima, kalifornijski moratorijum sprečava deložacije tokom epidemije kovida, tako da niko ništa ne može da učini povodom toga

"Mi smo u potpunosti vlasnici kuće. To je naša kuća i sve je u ugovoru, pismenom, pravnom, završenom “, rekao je Miles Albert za tv kuću FOKS11. "isplaćen mu je sav novac na njegov račun. Kako ne bi smo mogli imati prava da uđemo u svoju kuću ? “

Agent za prodaju nekretnine dotičnog bračnog para rekao je novinarima da ga je bivši vlasnik nazvao prošle zime 2020.godine , tražeći 560.000 dolara za njegovu kuću u roku dve nedelje, što je u osnovi značilo da je želeo gotovinu.

Trejsi i Majls iskoristili su svu životnu ušteđevinu i uzeli zajam da zaključe posao, ali čak i nakon potpisivanja ugovora stvari se nisu odvijale onako kako su očekivali.

"Zaista mi je nedokučivo da živimo u državi (Kalifornija) u kojoj je tako nešto uopšte moguće“, rekao je Chris Tailor, agent za nekretnine koji je kuću prodao Albertovima.

"Zatvorili smo garantni  depozitni (escrow) nalog za ovu kuću 31. januara 2020.“ jedino da u slučaju stanar ima kovid ne može se izvršiti deložacija ali ovo uopšte ne spada pod to. Ova transakcija je prošla u januaru 2020. pre bilo čega."

Da stvar bude gora, jer sada kdao još uvek poseduje "svoju" imovinu, bivši vlasnik je izgubio svaki interes za održavanje prodate imovine, ali ni novim vlasnicima ne dozvoljava da je održavaju!

Tracie Alberts je rekla da je pokušala da zalije travnjak da ne bi uvenuo skroz, ali bivši vlasnik joj to nije dozvolio.!

"Jednom sam pokušala zaliti  travnjak, a on je izašao i besno pocepao mi prskalice, počupao sva creva.Palme umiru, sve je bilo prelepo i sve umire", rekla je Trejsi novinarima

Jedini razlog zašto je ovako nešto moguće je taj što Kalifornija ima moratorijum na deložacije, usled pandemije kovida, a bivši vlasnik to jednostavno i (pomalo bezobrazno) koristi. Kalifornijske vlasti su nedavno produžile taj moratorijum do 30. juna, tako da bračni par Trejsi i Majls ima da se načekaju dok uđu u posed svoje kuće.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar