Marašev kombinezon prodat za 4.100 evra namenjenim za malog Gavrila!

Reditelj Miloš Avramović je na svom Instagram nalogu nedavno najavio da će se ekipa filma "Južnog vetra" uključiti u humanitarnu akciju za pomoć malom Gavrilu Đurđeviću, a sada su objavili da je kombinezon prodat za 4.100 evra.

Magazin 14.04.2021 | 18:34
Marašev kombinezon prodat za 4.100 evra namenjenim za malog Gavrila!

Licitacija je trajala četiri dana, a kombinezon glavnog lika Maraša prodat je za 4.100 evra, a iznos će biti uplaćen za lečenje Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Umiljat i nežan dečak nema ni godinu dana, a već se bori sa opakom bolešću. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Međutim, roditelji su primetili da prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Utvđeno je da boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo je sa pet meseci starosti primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću. Gavrilo je jedan od njih!

(kurir.rs Foto: promo)

Komentari / 0

Ostavite komentar