Banjalučanin uhapšen zbog lažnih testova

Nakon višemjesečnog bjekstva, Mihajlo Pavlović iz Banjaluke lišen je slobode. On je osumnjičen za krivotvorenje dokumenata i pi-si-ar testova, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Republika Srpska 04.05.2021 | 16:00
Banjalučanin uhapšen zbog lažnih testova

Osumnjičeni je bio u bjekstvu nakon akcije MUP-a Republike Srpske u kojoj su u Banjaluci, kod dvojice osumnjičenih, pronađene falsifikovane novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i falsifikovani pi-si-ar testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana.

Postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Mihajla Pavlovića, rođenog 2001. godine u Banjaluci, državljanina BiH.

"Osumnjičeni je lišen slobode od strane policijskih službnika MUP-a Republike Srpske, jedinica za intervencije Banjaluka, nakon što je duži vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji Srbije.

Navedeni osumnjičeni obuhvaćen je istragom Tužilaštva BiH i MUP-a Republike Srpske, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banjaluke, koji se terete da su u stanu na području Banjaluke, nabavili tehničku opremu te vršili falsifikovanje novčanica valute KM, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i pi-si-ar testova za kovid 19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i bezbjednost građana”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela: Falsifikovanje novca i Falsifikovanje isprave.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ALADINOVA LAMPA

04.05.2021 14:17

DA LI JE MIGUCE DA JE OVAJ MLADIC OD 20 GODINA SAM RADIO OVE POSLOVE.IZA NJEGA STOJI NEKO MNOGO ISKUSNIJI U KRIMINALU.

ODGOVORITE
Name

Re

04.05.2021 14:57

Evi ga, buduci 29-ti savjetnik... ????

Name

Doboj

04.05.2021 19:33

Naravno, vlast stoji iza tog falsifikovanja, ali ne bih ja dramio oko toga...pravi PCR testovi su opasnost po ljude, jer kad te po njima kvalifikuju kao oboljelog zdrav, prav ides na protokole lijecenja strasno jakim lijekovima, pa na respirator, pa u vjecna lovista. Nazalost da moram pravdati nezakonite radnje

Name

Starina

04.05.2021 16:01

Ima neko iz institucija koji mu pomaže

ODGOVORITE
Name

Znaci

04.05.2021 19:34

Nije uhapsen samo zbog PCR testova.

ODGOVORITE