PDP neće učestvovati u razgovorima o razlazu!

„Na sceni je ponovno bildanje političkih mišića Milorada Dodika na nacionalnim temama, što SNSD radi već 15 godina i sada se pripremaju za izbornu godinu. PDP neće učestvovati u razgovorima o navodnom mirnom razlazu i Dodikovim pokušajima da nametne te teme da bi politički profitirao“, rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković. 

Republika Srpska 04.05.2021 | 16:57
PDP neće učestvovati u razgovorima o razlazu!

Vuković pita da li Dodik ima bilo čiju podršku za otvaranje tih tema: 

„Čuli smo jasno od predsjednika Vučića i drugih državnih funkcionera Srbije da poštuju teritorijalni integritet BiH, dvoentitetsko uređenje i nadležnosti Republike Srpske koje crpi iz Dejtonskog sporazuma. Ako znamo tu činjenicu, jasno je da na ovu temu nema ni podršku Srbije“. 

Vuković kaže da će i poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske imati itekako šta da kažu na ovu temu. 

On dodaje da je izjava Milorada Dodika da PDP i SDS imaju iste stavove sa SDA njegov standardni pokušaj da se na perfidan način pokuša SDA spojiti sa PDP-om i SDS-om, a zapravo je SNSD u vlasti sa njima: 

„To nije nikakvo partnerstvo izbornih pobjednika, nego je čak po nekim pitanjima i ideološko partnerstvo. Svjedočili smo raznim dogovorima između ove dvije stranke, kao npr. ANP, akcizna koalicija, kadrovanja na nivou zajedničkih institucija BiH... Ovo je još jedan neuspješan pokušaj Dodika da lopticu saradnje koju on ima sa SDA prebaci na PDP i SDS. Poslije više godina priča o nekim 'probosanskim' partijama, što se odnosi na PDP ni SDS, građani shvataju da ta priča nema smisla i reći će ne takvoj lažnoj SNSD-ovoj politici“, ističe Vuković. 

Vuković je rekao da je priča o navodnom partnerstvu opozicije u Republici Srpskoj sa opozicijom u Federacija medijski prenaduvana: 

„PDP nije razgovarao sa bilo kim iz FBiH, niti ima ambiciju da se bavi pitanjima u Federaciji. Nama je fokus interesovanja Republika Srpska. Duboko smo svjesni da je Dejtonski sporazum najbitnije nadležnosti dao entitetima i u tom pogledu imamo jasnu sferu svog interesovanja.

Mi sa 'trojkom' i drugim političkim faktorima u FBiH možemo da razgovaramo o nekim temama od opšteg interesa u nadležnosti zajedničkih institucija BiH, poput Izbornog zakona i efikasnog rada pravosuđa.

Ne možemo imati nikakve ideološke spojeve ni sa jednom partijom u FBiH i kada pogledamo teme koje nas opterećuju još od devedesetih godina za nas su iste i ljevica i desnica, koje po tim pitanjima imaju isti stav“, kaže Vuković. 

On je ponovio stav počasnog predsjednika PDP-a, Mladena Ivanića, da se eventualno u budućnosti može razgovarati samo sa onima koji mogu reći Republika Srpska, ne eres, da su entiteti nešto što je garantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom i da se moramo kratati u tom okviru, koji je jedina realnost na prostoru BiH. 

„Vidimo da Dodik ponovo pokušava i da lansira priče o nekim stranim službama, stranim plaćenicima, domaćim izdajnicima, britanskim obavještajcima... T

u priču, koja je ponavljačka već petnaestak godina, ocijenjujem degutantnom. Među nama nema ni domaćih izdajnika, ni stranih plaćenika i ta priča je samo neuspješni pokušaj da na uštrb PDP-a podignu rejting SNSD-a koji je u stalnom padu“, zaključuje Vuković. 

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Person

04.05.2021 15:08

VEOMA TACNO I ODMJERENO,LJUDSKI,NEMA STA!

ODGOVORITE
Name

Ooo Opozicijoooo

04.05.2021 15:58

Pa bog vas pomogao, pitajte Milu zašto odmah sutra ne napuste sve pozicije u institucijama BiH i krenu u mirno razdruživanje?!??

Name

Plavka od Teslica

04.05.2021 15:43

U miran razlaz vjeruje jos samo jedna budala u Laktasima

ODGOVORITE
Name

Kum

04.05.2021 15:46

Dostojanstvena i odlucna izjava.

ODGOVORITE
Name

Albanac

04.05.2021 22:04

Ne moze se ucestvovati u necemu cega nece ni biti

ODGOVORITE
Name

Mirkan

05.05.2021 05:53

Razdruži se Mile,ko ti brani,opozicija je toliko mala i nebitna i ne znam šta će ti ona za takav poduhvat. Samo bojim se da nam ne pobjegne i vrabac iz ruke a kamoli da uhvatimo goluba na grani,veoma veoma visokoj.

ODGOVORITE
Name

Dobar

05.05.2021 06:42

Konačno da bar neko više ne nasjeda na njegove manipulacije.

ODGOVORITE
Name

MILORAD

05.05.2021 08:18

ZA RAZGOVORE TREBA NAJMANJE DVOJE ILI TROJE, A KOLIKO VIDIM ZAINTERESOVANIH POLITIČARA IZ FBiH I PREDSTAVNIKA BOŠNJAČKOG I HRVATSKOG NARODA, TE PREDSTAVNIKA IZ REDA OSTALIH I GRAĐANA NEMA NI NA VIDIKU, NITI ĆE IH IKADA BITI, JER NIKO SE NE ODRIČE SVOJE DRŽAVE TAKO LAKO !!!

ODGOVORITE