Netanijahu naredio vojsci: Nastavite da gađate

 Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je večeras da je naredio Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) da nastave da gađaju, kako je rekao, terorističke ciljeve u Pojasu Gaze.

Svijet 17.05.2021 | 22:23
Netanijahu naredio vojsci: Nastavite da gađate

On je nakon sastanka sa najvišim zvaničnicima odbrane rekao da će Izrael "nastaviti da dejstvuje dok god je potrebno kako bi vratio mir i bezbjednost za sve izraelske građane".

"Direktiva je da IDF nastavi napade na terorističke ciljeve, koje izvodi dobro", rekao je Netanijahu, prenosi Tajms of Izrael.

On je naveo da je IDF danas eliminisao još jednog komandanta organizacije Islamski džihad, pogodio podmornicu Hamasa i da, pored ostalih meta, nastavlja da gađa mrežu podzemnih tunela Hamasa.

Sukobi između Izraela i Palestinaca počeli su 10. maja nakon sukoba kod džamije Al Aksa u istočnom Jerusalimu.

Prema posljednjim podacima, u razmjeni raketne paljbe koja traje od 10. maja poginulo je 10 Izraelaca i više od 220 Palestinaca.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MENAGER

17.05.2021 21:48

Kada slusas izjave pojedinih svjetskih drzavnika onda uvidis da ovi nasi nisu ni toliko losi Izgleda da je citav svijet otisao u tri ... Ova izjava Izraelskog predsjednika u dobroj mjeri podsjeca na izjave nase(g) politicara(ke) Imate pravo samo jednom pogadjati

ODGOVORITE
Name

Đed

18.05.2021 09:41

Moramo sačuvati što više naše djece ubijte što više palestinske djece! Ova floskula odomaćila se u svetu! Pri tome šta su ova djeca? Da li ljudi bolji od svih onih koji vode ovaj rat, ili miševi ili krompiri ili politički poeni u borbi za vlast? Ne znam ko snabdeva Hamas raketama, a čuli smo da je Amerika odobrila prodaju Izraelu skoro milijardu dolara naoružanja, s izgleda da bi još koju milijardu pa će onda hitno glasati u SB da se sukob hitno prekine. Dotle djeco, budite strpljivi i brojite u kom pokušaju će čike da se dogovore. A možete se i kladiti sa djecom preko granice, jer djeca nisu sigurno kriva...Valjda će počinioci biti optuženi za ratne zločine! No sumnja, jer o tome odlučuju neki drugi zločinci!