Novak o "panici" na 0-2: Čak mu se i svidjelo!

Novak Đoković izneo je utiske posle plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa.

Tenis 07.06.2021 | 20:27
Novak o "panici" na 0-2: Čak mu se i svidjelo!

Prvi reket sveta je od 0:2 do 3:2 pobedio mladog Italijana Lorenca Musetija i nastavio put ka završnici pariskog Grend slema.

Pred novinarima je odmah upitan da li ga je uhvatila panika u trenutku kada je bio dva seta u zaostatku.

"Osećao sam se nervozniji nego kada sam počeo meč. Da budem iskren, čak mi se i svidela činjenica da izgubim dva seta jer sam, ne znam, bio nekako pod tenzijom i nisam mogao da pronađem moje udarce, imao sam mnogo neiznuđenih grešaka i nisam se osećao dobro", počeo je Novak.

Kako kaže, osetio je da se Museti muči i to mu je dalo motivaciju.

"Museti je igrao veoma dobro. Posle gubitka drugog seta morao sam da promenim igru, jednostavno da budem drugačiji. Imao sam bolji osećaj u mojim udarcima, igrao sa više samopouzdanja i tako sam prilazio loptici. Smanio sam broj grešaka i tako je trebalo da igram od početka".

Iskustvo Novaka je presudilo.

"Da, verovatno. Volim da igram sa mladim momcima pet setova. Čak i kada sam u velikom zaostatku i dalje mislim da imam šanse, jer se osećam fizički odlično. Tužno što je Museti morao da odustane, očigledno se fizički borio od početka četvrtog seta"

Đoković je dao svoj primer.

"U početku karijere sam se borio sa povredama, povlačio sam se i na Grend slemovima. To nije nešto što želite kao mlad igrač, ali vidite da i Museti igrao pet setova sa Čekinatom. Nije mu prvi put. To je kombinacija emocija i uzbuđenja, istovremeno i pritisak. To je veliko iskustvo koje može da ode u oba pravca", zaključio je Novak.

Đokovićev rival u četvrtfinalu biće još jedan Italijan Mateo Beretini.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Рашо

07.06.2021 19:15

Неможе му нико ништа.Ђоле чак и у лежећем ставу сабира победе.

ODGOVORITE