Premijera filma Borisa Malagurskog u Banjaluci

Premijera u Republici Srpskoj dokumentarnog filma u režiji srpsko-kanadskog reditelja Borisa Malagurskog “Crna Gora: Podeljena zemlja” održaće se u Banjaluci, u subotu, 12. juna u 19 časova u bioskopu Cineplexx Palas.

Republika Srpska 10.06.2021 | 16:09
Premijera filma Borisa Malagurskog u Banjaluci

Premijeri će prisustvovati reditelj filma Boris Malagurski, kao i pojedini članovi filmskog tima, a nakon premijerne projekcije održaće se diskusija o filmu sa rediteljem Malagurskim.

“Crna Gora: Podeljena zemlja” je dugometražni dokumentarni film snimljen uz blagoslov blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija. Film analizira istorijske uzroke društvenih podjela u Crnoj Gori i pokušava da odgovori na pitanje ko profitira od višedecenijske polarizacije društva. U filmu se predstavlja poslednji intervju sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem, kao istorijski zapis od nacionalnog značaja. Takođe su intervjuisani predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministar pravde Vladimir Leposavić, akademik Matija Bećković i istoričar Jovan Markuš.

Sama produkcija filma privukla je pažnju medija kada je filmski tim uhapšen prvog dana snimanja u Podgorici, a reditelj Malagurski ispitivan u Centru za bezbjednost skoro pet sati.

Reditelj Malagurski se nada da će se publici u Republici Srpskoj dopasti film i da će u javnosti, kako domaćoj tako i svjetskoj, otvoriti debatu o temama koje film obrađuje.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Boris

10.06.2021 17:03

Pogadja tacno istinom u srz bilo ko bilo gdje i bilo sta da je tema.

ODGOVORITE
Name

Goca

11.06.2021 08:26

Gosp. Malagurski je jedan lucidan i skolovan borac za pravdu i razuman rezon! Gledala sam ga u Minhenu kao i njegov film o Kosovu.. Samo mogu toplo preporuciti ovaj event ako ste u prilici!

ODGOVORITE