"Ne vara Srbija građane, nego ih vara ova vlast"

„Ne vara Srbija građane, nego ih vara ova vlast, a stranka gospodina Mehmedovića, SDA, dio je vlasti koja skoro već godinu dana obećava vakcine koje u BiH stižu u promilima“, rekla je poslanik PDP-a u PD PS BiH Mira Pekić, reagujući na izjavu viskokog funkcionera i poslanika SDA Šemsudina Mehmedovića da Srbija besplatnom vakcinacijom vara građane BiH. 

Bosna i Hercegovina 17.06.2021 | 18:41
"Ne vara Srbija građane, nego ih vara ova vlast"

„Ako već toliko brinu o finansijskoj situaciji građana, neka  pokriju troškove prevoza u Srbiju svima koji žele da se vakcinišu. Kada im je već briga što se dio novca potroši u Srbiji, rješenje je i za to jednostavno – nabavite vakcine i neka se narod vakciniše u mjestima u kojem žive ili najbližim većim centrima“, kaže Pekić.

Ona kaže da je gest Srbije da se obezbijedi besplatna vakcinacija građana BiH vrijedna svake pohvale: 

„Potez predsjednika Vučića i Vlade Srbije je državnički, human i po ko zna koji put, predstavlja pruženu ruku prijateljstva, što građani kojima je Srbija omogućila ono što nije zemlja u kojoj žive i te kako znaju da cijene“, ističe Pekić.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

SARS

17.06.2021 18:00

Bravo Pekićka ne može se gluvom šapnuti niti prokletog nahraniti svima je jasno ko je pametan ko krade i laže dok ćoravi progledaju biće promjene.

ODGOVORITE
Name

OO7

17.06.2021 18:04

Jedna ruka je pružena,a na drugoj je da je prihvati.

ODGOVORITE
Name

Izaberite

17.06.2021 18:07

Ko nije zadovoljan, sljedeći mu put ne treba pomagati. Nema tu šta, ko hoće fino, može fino. Ko neće,nek traži bolje na drugom mjestu.

ODGOVORITE
Name

Dragan Lalović

17.06.2021 18:20

Šta drugo reći,nego,svaka ti čast na iskrenosti.

ODGOVORITE