Načelnik izgubio kompas: Smeta mu prenos skupštine

- Današnji početak nastavka sjednice Skupštine opštine Prnjavor obilježio je incident zbog telefonskog snimanja zasjedanja i prenosa uživo na fejsbuk profilu predsjednika lokalnog Parlamenta Mirka Bukvića koji je preuzeo i jedan od lokalnih portala.

Republika Srpska 23.06.2021 | 16:14
Načelnik izgubio kompas: Smeta mu prenos skupštine

Po saznanju da se današnja sjednica, koja je zbog obimnog dnevnog reda prekinuta u petak, 18. juna, prenosi uživo bez odobrenja Skupštine opštine, o čemu nisu bili obaviješteni ni prisutni u sali, reagovao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je sklonio telefon koji se nalazio na stolu odbornika SDS-a Marine Đuraš i prekinuo snimanje.

Policijska stanica Prnjavor, koja je obaviještena o ovom slučaju, sačinila je zapisnik.

Tomaš je nakon pauze u skupštinskom zasjedanju rekao da je u cijeli slučaj umiješana vladajuća koalicija sa SDS-om na čelu, s ciljem da prave cirkus i scenario u jednom zakonodavnom tijelu kao što je Skupština.

On je napomenuo da nema ništa protiv toga da ovlašćene medijske kuće snimaju skupštinski sadržaj, ali se protivi tome da neovlašćeni portali snimaju sjednicu, od toga prave profit i prikupljaju medijske poene.

Šef Kluba odbornika SDS-a Milan Petrović tvrdi da nisu tačni navodi da ova stranka ima bilo kakve veze sa neovlašćenim snimanjima, te kaže da svaki odbornik ima pravo da snima svoj nastup uživo na sjednici Skupštine opštine, po, kako je rekao, uzoru na načelnika koji je ranije snimio svoje izlaganje i objavio na društvenim mrežama.

Sjednica je nastavljena donošenjem odluka o preostale 24 tačke dnevnog reda.

(Srna) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Svetozar Prnjavor

23.06.2021 14:25

Nešto se krije od glasača, jel ?? A kako onda da opet dobijete glas, jedno pričate a drugo radite, e neće moći , ovim potezom svi moji glasaju za opoziciju, pa kakkva je takva je..

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

23.06.2021 17:32

Upravo tako Svetozare .Nije nam opozicija bog zna kakva,ali se mora smijeniti ova bagra.Onda odmah na pocetku ako opozicija pobijedi poceti ih kritikovati cim malu gresku naprave.

Name

Nepravda

23.06.2021 15:12

Ovi Dodikovi zaborave sta su oni radili .samo dabi naskodili drugima prave se vazni njihova obotnica puca SNSD i Mile lagano tonu a i ovi njihovi poslusnici sve vise gube povjerenje naroda jer bagra je to i mafija.

ODGOVORITE
Name

"Zakonodavna" skupstina!?

23.06.2021 15:23

I ovaj klen Tomas je jedan od najboljih sektasa, hehee Pa daj nam reci jedan (1) zakon koji ste donijeli, klocu opstinski...

ODGOVORITE
Name

Svrni navrni

23.06.2021 15:56

Ako Mup veli da je neovlašteno, nezakonito, da je prisluškivanje, da je krivično djelo, onda je to tako. Znaju oni. I tzačka, nema 'priče'. Kriterije svoje oni mogu podešavati kao španere ili pak praćke. Već viđeno kod javnih skupova, okupljanja po Banjaluki. A tužioci će da aminuju, zabolje njih neka stvar (omiljena izreka prvog među nejednakima međ srbljem lijevo od Drine).

ODGOVORITE
Name

Sve se zna

23.06.2021 16:43

Mali je nervozan jer radi posao koji ne želi,umislio da treba biti predsjednik Republike. Osim toga udarila u glavu slava,moć i novac. Samo se raspitajte šta je bio predmet brakorazvodne parnice. Tu su i djevojčice. Zapošljava kandidate sa liste SDA, a za djecu poginulih boraca nema mjesta. E, moj Mile, ali će ti ovakvi doći glave, obzirom da Tomaš već piča kako će kod Jelene Trivić.

ODGOVORITE
Name

Pejo

24.06.2021 04:41

Davno je trebao da ode kod Jelene jer sekta pada i svaki dan postaje mrzovoljna..ljudi se povlace na vrijeme jer poslije bice kasno kad tikva pukne onda spice ispadnu..