Iz ringa do zvijezda: Mozzart podržao Bokserski klub Obilić

Ovi borci bilježe sjajne rezultate, pogotovo djevojke koje su donijele dvije srebrne medalje sa Evropskog prvenstva

Ostali sportovi 25.06.2021 | 15:24
Iz ringa do zvijezda: Mozzart podržao Bokserski klub Obilić

Od rekreativaca, do šampiona - Bokserski klub Obilić okuplja u ringu veliki broj mladih, a kompanija Mozzart podržava sve kolektive koji promovišu sport i zdrav način života u svojim gradovima. Ovoga puta uputila je pomoć sjajnim borcima iz Zvornika, koji već četiri godine ostvaruju sjajne rezultate na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni.

Klub ima čak 100 članova i nekoliko starosnih kategorija – pioniri, kadeti, juniori, omladinci, seniori… Posvećuje veliku pažnju i radu sa najmlađima od 12 godina, ali i sa onima koji se bliže petoj deceniji života. Akcenat je, ipak, na mladim nadama koji se spremaju za velika djela, kao i na ženskom boksu, koji je sve popularniji u svijetu.

U Obiliću najuspješniji takmičari su djevojke, Sara Ćirković i Dragana Jovanović  su donijele dvije srebrne medalje sa Evropskog prvenstva!
“Ova donacija je veoma pozitivna stvar, a nadamo se da ćemo imati priliku za nastavak saradnje sa Mozzartom. Veliki smo klub sa velikim troškovima, pa nam svaka podrška mnogo znači. Smatramo da je saradnja Mozzarta, koji je veliki brend, i našeg kluba, koji je jedan od najuspješnih bokserskih klubova u regionu, veoma dobar spoj” kaže Mirko Ždralo, trener Bokserskog kluba Obilić iz Zvornika. 

Klub svake godine ima predstavnika u reprezentaciji Srbije, čak je trener Obilića i selektor ženskog tima Srbije.

“Nastupićemo na Državnom prvenstvu Srbije, gdje je naša najveća uzdanica Sara Ćirković, koja brani titulu šampiona u omladinskoj konkurenciji – kategorija do 51 kilogram. Ako uspije u tome, a mi vjerujemo u nju, to će joj obezbijediti učešće na Evropskom prvenstvu u Budvi u oktobru. Odmah nakon ovog prvenstva Anastasija Bošković i Dragana Jovanović putuju u Gruziju na Evropsko prvenstvo za juniore u julu. Njegoš Jovanović, osvajač zlata na prvenstvu Srbije, je trenutno na pripremama kadetske reprezentacije u Banji Koviljači, a u avgustu se takmiči na Evropskom prvenstvu u Sarajevu”- nabraja Ždralo uspjehe.

U pauzi između važnih takmičenja u Obilić dolaze i rekreativci iz ovog kraja, a kompanija Mozzart prepoznala je njihov trud da promovišu razvoj boksa u Zvorniku i podržala ih u jednoj lijepoj priči.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar