Novak Đoković izgubio set, pa "razbio" Britanca

Novak Đoković je uspešno započeo pohod na 20. grend slem trofej.

Košarka 28.06.2021 | 16:54
Novak Đoković izgubio set, pa "razbio" Britanca

Branilac trofeja na Vimbldonu slavio je u meču prvog kola u Londonu protiv Britanca Džeka Drejpera, 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 ostvarivši 71. pobedu na ovom turniru.

Za to mu je bilo dovoljno tačno dva sata u meču u kojem nije krenuo kako se očekivalo, ali je kasnije sve došlo na svoje mesto.

Odličan servis, dobra igra u polju, iskustvo, sve je to presudilo da meč bude završen u korist broja jedan.

Kiša u Londonu napravila je organizatorima grdan problem prvog dana, ali krov na dva glavna terena obezbedio je da se igra barem na tim stadionima.

Đoković i Drejper su izašli na teren pod zatvorenim krovom na Central kortu u 14.30, što je uz vlagu u vazduhu uslovilo da i teren bude znatno klizaviji.

Imao je Đoković problema na početku da dođe do tog pobedničkog ritma, sa druge strane je imao mladog i veoma inspirisanog protivnika koji nije imao šta da izgubi i odlično je počeo meč.

Levoruki Drejper, pokazao se kao neugodan server, a uz to, uspeo je da u trećem gemu prvog seta iskoristi jedinu brejk šansu koja mu se ukazala, da bi potom poveo sa 3:1.

Novak u tom setu nije koristio brojne prilike za brejk, to je dodatno davalo krila 253. igraču sveta uz podršku sa tribina i posle 37 minuta igre, Drejper je uspeo da omiriše kako to izgleda uzeti set šampionu na Vimbldonu.

Dobio ga je rezultatom 6:4, ali stvari su uskoro počele da se vraćaju u normalu.

Novak je pronašao ritam igre, počeo je bolje da čita servise protivnika i rezultat toga bili su brejkovi u drugom setu.

Poveo je uz brejk lagano sa 3:0, potom je novi načinio u šestom gemu za 5:1 i usledila je rutinska egzekicija drugog seta za 6:1 posle 26 minuta igre.

Kada je u trećem gemu trećeg seta uspeo da iskoristi prvu brejk šansu, bilo je jasno u kom smeru ide meč.

Novak je u sedmom gemu stigao do novog brejka, a onda u narednom demonstirao šta znači savršen servis gem - četiri as servisa za 46 sekundi, jedan za drugim i set koji je dobio sa 6:2 povevši sa 2:1 u meču.

Novak je shvatio da ne sme da popusti i skloni stopalo sa papučice gasa, pa je kao i u trećem setu, odmah pritisnuo neiskusnog protivnika.

Kao i u tom trećem setu uspeo je da dođe do brejka u trećem gemu za 2:1 i posle je sve bilo mnogo lakše.

Brejkom u petom gemu stigao je do 4:1 i tu je priča bila završena.

Uspeo je Drejper da smanji na 5:2, ali je Đoković potom rutinski priveo meč kraju.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča izmeđuJužnoafrikanca Kevina Andersona i Marsela Bariosa Vere iz Čilea.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boki

28.06.2021 19:37

Nole, LEGENDA.

ODGOVORITE