Hrvatska primila pet golova i ispala sa Evropskog prvenstva

Fudbaleri Španije savladali su Hrvatsku u Kopenhagenu u meču osmine finala Evropskog prvenstva u fudbalu nakon produžetaka rezultatom 5:3

Fudbal 28.06.2021 | 22:10
Hrvatska primila pet golova i ispala sa Evropskog prvenstva

Hrvatska je povela u 20. minutu autogolom Pedra, a izjednačio je Pablo Sarabija u 38. minutu. Španija je povela golom Sesara Aspilikuete u 57. minutu, a treći gol postigao je Feran Tores u 77. Hrvatska je smanjila zaostatak golom koji je postigao Mislav Oršić u 85. minutu, a izjednačila je u drugom minutu nadoknade vremena golom Marija Pašalića i izborila produžetke.

Španija je povela u 100. minutu pogotkom Alvara Morate, a pobedu je obezbedio Mikel Ojarsabal golom u 103. minutu.

Španija je počela dobrom šansom Kokea, kome je Pedri asistirao, a golman Dominik Livaković odbranio. Španci su imali šansu i u 19. minutu kada je posle kornera centrirao Tores, a loptu glavom zahvatio Alvaro Morata. Lopta je u ruku pogodila hrvatskog igrača Domagoja Vidu, ali nije dosudjen penal pošto je ruka bila uz telo.

Odmah na drugoj strani, Hrvatska je povela. Španski fudbaler Pedri vratio je optu golmanu Unaju Simonu koji je pogrešio, lopta mu je prešla preko noge i otišla u mrežu. To je deveti autogol u dosadašnjem toku takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Hrvatska je posle toga preuzela inicijativu, Nikola Vlašić pogodio je iz dobre šanse spoljni deo mreze, a zatim je Mateo Kovačić šutirao preko prečke.

Španija se posle toga oslobodila pritiska i izjednačila je u 38. minutu. Posle dobre akcije španskih igrača šutirao je Hose Gaja, golman Livaković je odbranio, lopta se odbila do Sarabije, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

U završnici prvog poluvremena Hrvatska je imala šansu kada je Kovačić asistirao Ante Rebiću, ali je španski golman dobro reagovao.

Španija je povela u 58. minutu golom Aspilikuete, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle dobrog centaršuta Ferana Toresa.

Hrvatska je dobru šansu imala u 67. minutu, ali je pokušaj Joške Gvardiola odbranio španski golman. Nedugo zatim poništen je gol Morate zbog ofsajda.

Španija je obezbedila pobedu u 77. minutu kada je gol postigao Tores, nakon što je lako prošao pored Gvardiola.

Hrvatska je smanjila golom Oršić u 85. minutu, kada je posle velike gužve i nekoliko pokušaja pred golom Hrvatske poslao loptu u mrežu. Loptu je izbacio Aspilikueta, a tehnologija na gol liniji pokazala je da je lopta prešla liniju.

Hrvatska je izjednačila u drugom minutu nadoknade vremena golom Pašalića, koji je sa peterca glavom poslao loptu u mrežu na centaršut Oršića.

Hrvatska je počela produžetke sa dve šanse, Oršića i Kramarića, ali oni nisu uspeli da savladaju Simona.

Posle toga sa druge strane, u 97. minutu u šansi je bio Olmo, ali je njegov šut blokiran.

Španija je povela u 100. minutu golom Morate iz voleja posle centaršuta Olma.

Tri minuta kasnije peti gol postigao je Mikel Ojarsabal, ponovo posle dodavanja Olma.

U 106. minutu šansu je imao Budimir, ali je šutirao pored desne stative. Do kraja utakmice prilike su propustili Morata i Olmo, koji je pogodio stativu.

Španija će u četvrtfinalu, u petak 2. jula u Sankt Peterburgu, igrati protiv pobednika večerašnjeg meča izmedju Francuske i Švajcarske.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar