Bogdanović: Živim za to (VIDEO)

Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlanta Hoksa, govorio je na konferenciji za medije posle velike pobede.

Košarka 30.06.2021 | 11:31
Bogdanović: Živim za to (VIDEO)

Hoksi su na svom parketu u meču broj četiri pobedili Bakse i izjednačili na 2-2 u finalu Istoka.

Novinare je zanimalo Bogdanovo stanje sa povredom kolena i kako je odigrao sjajnu partiju sa 20 postignutih poena uz 6 trojki.

"Znate mene, neću da dajem izgovore. Neću da bude da me koleno ne boli kada pogađam, a boli kada promašujem. Sve je na mentalnom planu, povrede su sastavni deo ove igre i neću da pričam o tome. Samo sam srećan što smo pobedili"

Koliko je bilo važno što ste imali 26 asistencija i pobedili bez Trea?

"Nismo znali do pred utakmicu da Tre neće igrati, gledali smo snimak svi zajedno i videli da nismo dovoljno dodavli, lopta nije kružila nije bilo "drive and kick" (prodor pa izlazni pas, prim. aut.) i nismo poštovali plan. Kada smo saznali da Tre ne igra uskočio je Lu Vil koji je bio dovoljno samouveren da preuzme ulogu. On je naš veteran, drži svlačionicu i pravi je lider i on je uvek to radio kada nam je bilo potrebno, bio je tu za nas i zahvalni smo mu", kaže Bogdanović.

Koliko je mentalno ovo bitno za tebe? Kako si se osećao kada su navijači skandrirali "Hoksi u 6"?

"Živim za to. Volim te momente i zahvalan sam za svaki minut na terenu, a znam da je mnogo teško doći do ovde, teško je proći u plej-of i bilo koji meč dobiti, sve je mentalno, moraš da se boriš jer je ovo potpuno novi nivo. Živim za to i uživam u svakom momentu, ne razmišljam o svojoj igri mnogo igra će doći, znam to, samo je bitno da igramo dobro kao tim. Imamo mnogo talenta i bilo koji drugi igrač može da iskoči bilo koje drugo veče i Kem je večeras bio razlika i u odbrani i u napadu. Teško je da ne igraš cele godine kao Rediš i da uđeš u rotaciju u finalu konferencije i pogodiš neke velike šuteve i odigraš dobru odbranu. Svaka mu čast, kao i trenerima i terapeutima koji su ga oporavili", kaže Bogdanović.

(B92) 

Komentari / 0

Ostavite komentar