Fenomenalni Luka Dončić odveo Sloveniju na OI

Slovenija je u finalu kvalifikacionog turnira odigranog u Kaunasu savladala Litvaniju rezultatom 96:85, prevođena sjajnim Lukom Dončićem, te su tako Slovenci izborili plasman na Olimpijske igre.

Košarka 04.07.2021 | 21:14
Fenomenalni Luka Dončić odveo Sloveniju na OI

U prvoj dionici Slovenija došla do dvocifrene prednosti, ali ovaj period igre završili su sa četiri poena prednosti. Rezultat je bio u egalu tokom cijele druge dionice i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 52:52.

Slovenci su zaigrali bolje u drugom dijelu, a u trećoj četvrtini došli su do dvocifrene prednosti (80:69). Do kraja utakmice Slovenija nije imala problema da sačuva stečenu prednosti i izbori plasman na Olimpijske igre.

Fenomenalan je bio Dončić sa triple-double učinkom, a ubacio 31 poen uz 11 skokova i 13 asistencija. Čančar ga je pratio sa 18 poena, pet skokova i asistencijom, dok je Blažić ubacio 16 poena i dodao tri skoka.

Kod Litvanaca Kalneitis meč završio sa 14 poena, četiri skoka i četiri asistencije, dok je Butkevicius imao gotovo isti učinak. Ubilježio je samo jednu asistenciju manje.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar