Kapiten Partizana završio igračku karijeru

Kapiten Partizana Novica Veličković odlazi u penziju.

Košarka 08.07.2021 | 12:11
Kapiten Partizana završio igračku karijeru

Kako je KK Partizan objavio na svom "Tviter" profilu, proslavljeni kapiten i miljenik navijača Novica Veličković odlazi u penziju.

"Svi kojima je srce crno-belo bili su svesni da će ovaj dan jednom doći... Dan kada će legendarni kapiten, rekorder po broju nastupa u dresu Partizana, neprikosnoveni borac i vodja, jedinstveni Novica Veličković, reći igračkoj karijeri zbogom", navodi se na sajtu Partizana.

Veličković (34) je karijeru počeo u Partizanu, za koji je ukupno igrao 10 sezona i jedan je od najvoljenijih igrača medju navijačima tog kluba. On je igrač sa najviše nastupa u istoriji kluba, osvojio je 13 trofeja sa crno-belima, a 2009. godine proglašen je Evroliginom zvezdom u usponu.

Partizan je naveo da je navodjenje statističkih podataka suvišno jer Veličkovićev uticaj na igru i saigrače, gde god da je igrao, nije bio merljiv samo brojevima.

"Simbol dve epohe crno-belih. Simbol u godinama dominacije i simbol u godinama teške borbe. Italijani bi za takvog igrača rekli 'Un capitano vero', jer on to i jeste. Neprikosnoveni borac, pravi vodja i primer kako na terenu tako i van njega. Neko poput fudbalskih ikona, Agostina di Bartolomeija, Frančeska Totija, Franka Barezija, Paola Maldinija ili našeg Saše Ilića", navodi se.

Crno-beli su naveli da će Veličković, kome su navijači dali nadimak "Novica ubica", ostati upamćen po odlučnosti da iz svake bitke izadje kao pobednik.

"I danas je pobednik! Snagom uma, neverovatne volje, ljubavi prema košarci i naročito Partizanu, Novica Veličković je uprkos velikim problemima sa povredom uspevao da traje i bude oslonac mladjim saigračima. ;Mnogi bi i danas, baš kao za večitog kapitena FK Partizan rekli 'Ja bih da igra još malo', ali došao je trenutak kada je Novica rekao 'kraj' ", piše u saopštenju.

Povodom završetka karijere legendarnog kapitena, KK Partizan i kompanija kompanija Mocart predstavili su film o Novici Veličkoviću pod nazivom "O jednom dečku koga zvali smo ubica".

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar