Poslije velike borbe plasman u finale Vimbldona

Novak Đoković je savladao Denisa Šapovalova sa 3:0 po setovima 7:6, 7:5, 7:5 i plasirao se u finale Vimbldona. Protivnik u finalu biće mu Italijan Mateo Beretini. Novak će imati priliku da osvoji svoj 20. grend slem i izjednači se na večnoj listi sa Federerom i Nadalom.

Tenis 09.07.2021 | 20:42
Poslije velike borbe plasman u finale Vimbldona

Velika borba, sjajan tenis. Publika je uživala, videli smo sve što tenis čini neverovatnim. Pregršt nemogućih poteza, snažnih servisa, mnogo trčanja, stizanja, naravno i grešaka. Novaka je uspeo da se izbori sa fantastičnim servisom protivnika, koji je većinu gemova rešio bez izgubljenog poena. Ipak, Đoković je čekao i dočekao svoje šanse, iskoristio ih i stigao do trijumfa i plasmana u finale.

Šapovalov je od samog starta pokazao da će skupo da "proda kožu". Konstantno je sjano servirao i pretio na servis našeg tenisra. Novak je imao problema sa prvim servisom što je rezultiralo brejkom Kanađanina.

Kako je set odmicao naš teniser je bivao sve sigurniji. Vratio mu se prvi servis, i počeo je da preti na protivnikov servis. Poslednju priliku, kada je Šapovalov servirao za set, naš teniser koristi i vraća brejk. Set je rešen u taj-brejku. U ovom periodu Novak je bio skoncentrisaniji i lako dobija sa 7:3.

U drugom setu Šapovalov je redom dobijao servise bez izgubljenog poena. Novak je imao problema na svoj servis, ali nije dozvolio protivnku da realizuje brejk prilike. Svoju jedinu šansu Đoković je iskoristio i povedo sa 6:5. Potom je bio siguran na svoj servis i tako rešio drugi set - 7:5.

Nastavio je Kanađanin sa odličnim servisima i u trećem setu. Novak je na startu imao problema sa servisom, ali je uspeo da spase tri brejk prilike. Zapretio je i Đoković, ali je Šapovalov uspeo da se izvuče i ne dozvoli brejk. Takođe, i on je spasio tri brejk lopte.

Usledio je period igre u kome je Novak lako osvajao svoje servise i konstantno pretio na protivnikov. Propustio je još dve brejk prilike u sedmom gemu.

Kao i u drugom setu ključan je bio 11. gem kada je Novak uspeo da oduzme servis protivniku, a potom na svoj servis stavi tačku na set i meč - 7:5.

(RTS)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

To

09.07.2021 19:09

Noleee ❗

ODGOVORITE
Name

Najbolji

09.07.2021 19:22

nas Nole, sve najbolje ti zelim?????

ODGOVORITE
Name

Boki

09.07.2021 19:54

Novak je Institucuja majstor svog zanata

ODGOVORITE
Name

Brdjo

09.07.2021 20:14

Jedan jedini, neponovljivi, najbolji svih vremena. Bravo Novak!

ODGOVORITE