Zlatni jubilej: 90 godina FK "Jedinstvo" Brodac

Povodom proslave jubileja – 90 godina postojanja Fudbalskog kluba “Jedinstvo” iz Brodca, u bijeljinskom Centru za kulturu danas je upriličen prijem za strane delegacije.

Fudbal 10.07.2021 | 15:30
Zlatni jubilej: 90 godina FK "Jedinstvo" Brodac

Nizom fudbalskih događaja, u svečanoj atmosferi i revijalnim utakmicama, obilježava se vrijedan jubilej, devet decenija uspješnog postojanja i rada FK “Jedinstvo” iz semberskog sela Brodac.

“Zaista značajan datum kluba koji je u svojoj dugogodišnjoj istoriji imao slavnih trenutaka. Obaveza je i lokalne samouprave i fudbalskog kluba da dalje unapređuju saradnju u smislu sve srdačnije i obuhvatnije podrške. Veliku podršku šaljemo ispred gradske uprave razvoju sporta, sportske atmosfere i fer-pleja”, naglasio je gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović.

Pored gostiju iz BiH, brojne strane delegacije iz Portugala, Češke, Turske, Bugarske, Srbije, rado su se odazvale pozivu za proslavu jubileja i posjetile Bijeljinu i Brodac.

“Ovo je veliki jubilej i čast je svima nama da smo doživjeli da uveličamo ovu veliku svečanost”, izjavio je Duško Tojić, predsjednik FK “Jedinstvo”.

“Za naš klub ovo je veliki dan, izuzetno rijedak i veliki jubilej. Dosta nas je učestvovalo u pripremi jer želimo na dostojanstven način da ga obilježimo. Želimo da svi gosti koji su došli iz Bugarske, Turske, Niša, Portugala, budu ugošćeni i osjećaju se kao u svojoj kući,” istakao jedr Miroslav Mitrović, član OO FK “Jedinstvo” iz Broca.

Prije svečane Akademije, veterani su odigrali nekoliko utakmica u kojima su učestvovali gosti iz Turske, Nove Zagore, fudbaleri “Radničkog” iz Niša, te Broca. Kao šlag na tortu ostavljen je dolazak veterana FK “Crvena Zvezda” iz Beograda.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar