Napravljen najskuplji hamburger na svetu!

Ovih dana ispečen odnosno napravljen je najskuplji hamburger na svetu. Ovaj najskuplji hamburger na svetu verovatno će se i naći u Ginisovoj knjizi rekorda.

Zanimljivosti 13.07.2021 | 16:33
Napravljen najskuplji hamburger na svetu!

Hamburegr iz dole priloženog videa košta gotovo 6.000 američkih dolara ili oko 5.000 evra, a sastoji se, između ostalog, od japanske "vagi“ govedine, kavijara beluge, mesa kraljevske krabe, belog tartufa…

Izumeo i spravio ga je holandski ugostitelj Robert van de Ven, želeći da nadmaši rekord u ceni koji je držao jedan restoran iz američke države Oregon.

Taj rekord iz 2011. godine, međutim, bio je za hamburger težak više od 350 kilograma, a Holanđanin je rešio da napravi najskuplji hamburger, a da on bude za jednu osobu, ali i da sav prihod od njega donira u dobrotvorne svrhe, prenosi „Nešnel biznis“.

Najskuplji hamburger napravljen je od lepinja natopljenih šampanjcem „Dom perinjon“ i umotanih u zlatne listiće, sastoji se i od japanske „vagi“ govedine, kavijara beluge, čedar sira sa tartufima, sosa za roštilj napravljenog od najskuplje kafe na svetu, majoneza od pačjih jaja…

Njegov tvorac kaže da bi ovaj hamburger, iako veoma skup, trebalo da se jede rukama.

Prvi ovakav burger prodat je 28. juna, međutim, oni koji planiraju da probaju najskuplji burger na svetu moraće da ga naruče najmanje dve nedelje unapred i izdvoje 750 američkih dolara kao depozit za njegovo pravljenje.

Na kraju bacite pogled na taj najskuplji hmabureger na svetu: 

(Zanimljivostidana.com)
 
 
 
 
 

Komentari / 0

Ostavite komentar