UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Engleza

UEFA je zvanično pokrenula istragu protiv Fudbalske ascijacije Engleske zbog velikih organizacionih propusta prije, tokom i po završetku finala Evropskog prvenstva koje je Italija na Vembliju dobila poslije penala sa 3:2.

Fudbal 13.07.2021 | 20:16
UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Engleza

Prije utakmice stotine engleskih navijača pokušalo je bez ulaznica da uđe na stadion. Razulareni navijači navalili su na redare koji nisu mogli da ih zaustave, a situacija se tek koliko-toliko smirila kada je stiglo policijsko pojačanje.

U opštem haosu koji je trajao gotovo dva sata uhapšene su 83 osobe, a 19 policajaca je povrijeđeno.

"Times" je ovog utorka objavio svjedočanstva navijača koji su optužili nekolicinu redara da su za novac na stadion puštali ljude bez ulaznica, a među njima je bilo i poznatih huligana kojima je onemogućeno da kupe karte. Neki od njih imali su noževe, a nekolicina njih je tukla italijanske navijače.

UEFA je konkretno optužila FA Engleske za utrčavanje navijača na teren, bacanje predmeta na teren od strane engleskih navijača, zviždanje italijanskoj himni, paljenje baklji, kao i za ponašanje engleskih navijača izvan i unutar stadiona.

Zanimljivo je da je Engleska ranije najavila kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine, a odluka o domaćinstvu biće donesena sredinom 2022. godine. Engleski mediji, međutim, pišu da je država propustima u organizaciji finala Eura znatno umanjila šanse za dobijanje ovog turnira.

(Telegraf)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Posmatrač

13.07.2021 18:57

Pogana nacija

ODGOVORITE