Novak uz himnu ispraćen u Tokio: Idem po zlato!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković krenuio put Tokija, a ispraćen je himnom "Bože pravde".

Sport 20.07.2021 | 14:31
Novak uz himnu ispraćen u Tokio: Idem po zlato!

Prvi reket sveta pred put u Japan održao je konferenciju za medije na Aerodromu "Nikola Tesla".

"Idem na zlato", poručio je na početku obraćanja Novak Đoković pred odlazak u Tokio.

"Jedino što mi fali jeste to zlatno odličje sa OI. Spreman sam i inspirisan sam", rekao je prvi reket sveta.

"Osećaj kada predstavljaš svoju državu na najvećoj smotri u istoriji sporta je nezamenjiv. Olimpijske igre su nešto posebno. Cilj mi je da se dokopam medalje, nadamo se zlatne. Idem na zlatnu medalju, to nije tajna. Onda ću razmišljati o Njujorku, da pokušam da kompletiram sve", kazao je prvi teniser sveta.

"Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i svog naroda. Imam najviše ambicije, idem na zlato, to nije tajna. To je veliki cilj, velika ambicija još pre početka ove sezone, četiri grend slema i medalja na OI", rekao je Đoković na konferenciji za medije pred polazak za Tokio.

"Spreman sam, odmoran da odigram najbolje što mogu. Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast, privilegija. To su najlepši momenti koje jedan sportista može da doživi. Retki su momenti kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Imamo sa sreće da osovjim Dejvis kup, fali mi olimpijsko zlato", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta osvrnuo se i na pripeme pred Tokio.

"Ne bih rekao da je nekonvencionalan način pripreme, već izvlačenje najboljeg iz uslova u kojima se nalazim. Ne može sve idealno da bude. Ja sada imam više uloga u svom žiotu od tenisera. I otac sam i suprug, pa moram da se posvetim i familiji kada nisam na turnirima. Imao sam odlične pripreme, dobar sparing sa kondicionim trenerom. Bilo je odlično vreme i atmosfera koji su mi dali vetar u leđa koji nosim sa sobom u Tokio".

(Kurir)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Care

20.07.2021 12:53

SRETNO!????

ODGOVORITE
Name

penzionerka

20.07.2021 13:02

Srećno, Novače Đokoviću, veliki čovječe! Navijamo za tebe i Srbiju svim srcem. ❤️?

ODGOVORITE
Name

Vuk

20.07.2021 13:17

Sretno Nole, živ i zdrav bio!!!!

ODGOVORITE
Name

Darko

20.07.2021 13:35

Bravo kralju ,care belog sporta.Novak Djokovic ce biti olimpijski sampion,jer je najbolji.Zar ,ima na mapi neko da ga dobije ..NEMOGUCE..Ajmo sefe po zlato ...

ODGOVORITE
Name

Brčko

20.07.2021 13:37

Srećno Nole. Da bogdom imamo više ljudi sa njegovim osobinama u raznim oblastima, pogotovo u politici, gdje bi nam bio kraj.

ODGOVORITE