Novi detalji nesreće u Slavonskom Brodu

Devet putnika i jedan vozač žrtve su teške saobraćajne nesreće koja se dogodila jutros na auto-putu kod Slavonskog Broda, a 44 ljudi je povrijeđeno, rekao je Damir Trut, šef Civilne zaštite u Hrvatskoj.

Region 25.07.2021 | 12:21
Novi detalji nesreće u Slavonskom Brodu

Trut je naveo da su putnici, povrijeđeni prilikom slijetanja autobusa, primljeni u Opštu bolnicu u Slavonskom Brodu gdje im je pružena zdravstvena medicinska briga.

"Od tih 44, osam je teže povrijeđeno, do sada je četvoro operisano, a ostali su na obradama", rekao je on.

Prema njegovim riječima, jedan vozač i 14 putnika privremeno su smješteni u policijskoj stanici i čekaju smještaj u objekt koji će im osigurati Brodsko-posavska županija.

Trut je naveo da je u autobusu, koji je bio sa Kosova, bilo 67 putnika i dva vozača, od kojih je jedan poginuo.

On je rekao da je u autobusu bilo i djece, ali nije mogao da kaže da li su povrijeđena.

"Jutarnji list" navodi nezvanična saznanja da je u autobusu bilo četvero maloljetnika, a niko od njih nije povrijeđen.

Jutros oko 6.20 na auto-putu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica, autobus kosovskih oznaka sletio je sa puta, a po zadnjim podacima deset je poginulih.

Saobraćaj auto-putem u smjeru istoka odvija se obilazno kroz Slavonski Brod.

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, oglasio se o teškoj nesreći kod Slavonskog Broda.

"S velikom tugom primili smo vijest o slijetanju autobusa s ceste kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s obiteljima žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboku sućut i suosjećanje. Nadamo se da će se ozlijeđeni putnici oporaviti", napisao je Plenković na Twitteru.

Dodao je da su ministar Vili Beroš i šef civilne zaštite Damir Trut na putu prema mjestu događaja kako bi se upoznali s okolnostima nesreće, prenosi Index.

Prema posljednjim informacijama do kojih je došao Jutarnji list, u autobusu koji je išao iz Frankfurta za Prištinu bilo je 69 osoba.

Načelnik saobraćajne policije policijske stanice Slavonski Brod Franjo Galić rekao je da je istraga u toku i da je u nesreći poginulo najmanje deset osoba.

"Bio sam na mnogim nesrećama, ali ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svjedočio. Autobus je bio pun, ali ne mogu reći da li je među mrtvima ili povrijeđenima bilo i djece. Prema riječima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba" kazao je načelnik saobraćajne policije Policijske stanice Slavonski Brod Franjo Galić, preneo je Jutarnji list.

(Nezavisne novine)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Da da

25.07.2021 10:28

Samo umor vozaca.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

25.07.2021 10:48

Tako je, rana zora je najkriticnija i najopasnija, ako se putuje cijelu noć. Nedavno su tri mladića kod Zenice poginula upravo oko 5-6 sati ujutro kada su se vraćali s mora...

Name

banjaluka

25.07.2021 11:10

budale, civilna zastita im radi vikendom...

ODGOVORITE
Name

BL

25.07.2021 12:23

Mi u RS smo pravi ljevičari nema rada nedeljom.