"Škaljarac" Božović se neće zataškati. Tek će da "gori"

Svi koji smatraju da će se i ovaj slučaj zataškati u zabludi su; Tek će da “gori”, konstatuje Vasković na svom blogu.

Republika Srpska 25.07.2021 | 12:29
"Škaljarac" Božović se neće zataškati. Tek će da "gori"

Uhapšeni pripadnik škaljarskog klana iz Crne Gore Miloš Božović početna je tačka žestokog javnog rata, ali i raspleta, koji slijedi - i u načelu i u detalju, tvrdi novinar Slobodan Vasković.

U načelu, kako navodi Vasković na svom blogu, Božović je dokaz da Dodikov režim, preko njemu odanih ljudi, sarađuje sa narkoklanovima.

Božović je, kako tvrdi, bitan i u detalju, ne samo zato što su ga čuvali ljudi direktora policije Siniše Kostreševića, što Milovanović, Vatreš i Rečevićeva jesu, već i zbog onog što je pronađeno u pretresima kako stana u kojem je živio, tako i objekata koji su u vlasništvu drugih, njemu bliskih, lica.

On otkriva da je Božović u Banjaluku stigao u maju ove godine sa falsifikovanim dokumentima Republike Slovenije.

Kod Božovića je, tokom pretresa, pronađen pištolj "glok" i tri pancira.

Istovremeno, kod Petra Dukića, njegovog “stanodavca” pronađena su dva ukradena automobila - “Audi 8” i “Mercedes AMG”.

Božović, kako se navodi na blogu, jeste milioner (u evrima), ali i, kako se tvrdi u podzemlju, profesionalni ubica!

- Zato je, kako navodi Vasković, neophodno saznati razlog Božovićevog boravka u Banjaluci - da li se samo sklonio kod jataka ili je pripemao likvidaciju i čiju?

Nema mjesta insinuacijama, ali činjenica je da je obilazio i Sarajevo i Trebinje i druga mjesta i da su ga, pri tom, vozili Milovanović i Vatreš; Rečevićeva je bila u pratnji.

Nema dileme, prema tim informacijama, da je Božović obilazio druge članove kartela koji su utočište našli na području BiH/RS, ali je pitanje zašto?  

Nema dileme da su mu logistika bili Milovanović, Vatreš, Rečevićeva i ko zna ko sve još?!

Prema njegovim tvrdnjama, veoma je kotroverzno ponašanje Siniše Berete, načelnika Jedinice za organizovani kriminal, koji se protivio hapšenju svog prijatelja Vatreša, iako je bio vozač Božovića!

I Milovanović i Vatreš su bliski Bereti, a sva trojica Kostreševiću i brojna su pitanja na koja će morati odgovoriti, jer je sasvim nerealno da Kostrešević i Bereta nisu znali u čemu učestvuju Milovanović i Vatreš, zajedno sa Rečevićkom!

Svi koji smatraju da će se i ovaj slučaj zataškati u zabludi su; Tek će da “gori”, konstatuje Vasković na svom blogu

Podsjetimo da je prošlog vikenda u Banjaluci uhapšen Miloš Božović i još pet lica, koja su mu pomagala da skriva u Banjaluci. Božović se nalazio na potjernici Interpola zbog ubistva u Crnoj Gori, a za njega se tvrdi i da je pripadnik škaljarskog klana iz Crne Gore.

Među tada uhapšenim su i tri visokorangirana inspektora MUP RS.

Pritvor je odrežen Božoviću i on je predat u nadležnost Suda BiH, dok je inspektoru MUP-a RS Mladenu Milovanoviću određen jednomjesečni pritvor. Ostalu su pušteni na slobodu.

Zvaničnih podataka o istrazi nema, dok je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač u jednom intervjuu nakon te policijske akcije kazao da će biti još hapšenja u MUP RS.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Doboj

25.07.2021 10:43

Svaki je zataskan sto nebi i ovaj

ODGOVORITE
Name

Re

25.07.2021 19:11

Ima li iko pošten i nezavisan u policiji.

Name

Nebitno

25.07.2021 11:26

Ubrzati hapšenja ostalih članova kriminalne grupe a posebno visokopozicioniranih lica iz vlasti koji su im bili logistika.I sve obelodaniti,imenom i prezimenom.Podrška Lukaču,ako je on inicijator akcije.Čini mi se da je on popravljiva roba,evo mu prilike.

ODGOVORITE
Name

Re

25.07.2021 12:09

E jadan si ti sa takvim mišljenjem! Očigledno ne znaš ništa o onima koje komentarišeš.

Name

anna

25.07.2021 11:58

Dodo skuplja potpise, da narod zaboravi na pocetu akciju. Koliko li je miliona dao onom inzku, za onu odluku, 5, 10,..50????

ODGOVORITE
Name

Vanzemaljac ana

25.07.2021 16:03

Moj potpis neće dobiti

Name

MENAGER

25.07.2021 18:40

Covjek koristi svoju medisku moc da jos vise zakuva u rezimskim redovima

ODGOVORITE