Najveći požar u Kaliforniji "guta" domove, ide ka zapadu

Plamen koji se širio neravnim terenima u severnoj Kaliforniji uništio je u subotu više domova, dok su brojni drugi požari pogodili zapad SAD.

Svijet 25.07.2021 | 15:54
Najveći požar u Kaliforniji "guta" domove, ide ka zapadu

Požar Diki, koji je počeo 14. jula, već je sravnio sa zemljom više od 10 kuća i drugih građevina kada se tokom noći "probio" kroz malu zajednicu Indijskih vodopada.

Ažurirana procena štete nije bila odmah dostupna, iako su iz vatrogasne službe naveli da je požar ugljenisao više od 73.200 hektara u okruzima Plumas i Bati i da je tek 20 odsto pod kontrolom, prenosi Glas Amerike.

Vatra je gorela u udaljenom području kojem je pristup ograničen, ometajući napore vatrogasaca dok su gasili vatru prema istoku, zbog čega su izdate naredbe za evakuaciju u nekoliko malih zajednica i duž zapadne obale jezera Almanor, popularnog odmarališta.

Butleg, najveći požar u državi na jugu Oregona, bio je gotovo do pola lokalizovan u subotu, jer je više od 2.200 pripadnika vatrogasnih posada radilo po vrućini i vetru na njegovom obuzdavanju.

Kako su saopštile vlasti, širenje vatre usporeno je, ali su hiljade domova i dalje ugrožene na istočnoj strani teritorije koju je zahvatio požar.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar