Srbačka regata na Vrbasu okupila 200 učesnika

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona, danas je na rijeci Vrbas održana 16. po redu "Srbačka regata" koja je okupila oko 47 registrovanih i pridruženih plovila sa više od 200 članova posada.

Vijesti 25.07.2021 | 18:50
Srbačka regata na Vrbasu okupila 200 učesnika

Predsjednik  Organizacionog odbora ove ekološke i rekreativno-zabavne manifestacije Jordan Kuvalja naglasio  je  da je ovogodišnja  regata jedna od najmasovnijih do sada održanih  u ovoj opštini. 

„Osnovni moto regate je, pored  druženja i zabave na rijeci, jeste podizanje ekološke svijesti gradjana  o značaju Vrbasa  za  ljude koji pored njega žive, ali  i  čuvanje  naših vodotoka  i prirode od zagadjivanja“,  rekao je Kuvalja.

Učesnici  regate, medju kojima je bio najveći broj mladih, raznim plovnim sredstvima su se spustili nizvodno Vrbasom od starta u Kukuljama do ušća Vrbasa u Savu i tako za šest časova bez ikakvih neugodnosti savladali dionicu dugu 25 kilometara. Usput su ih pratili brojni gradjani.

Spust nije ima takmičarski karakter, a po dolasku na cilj, na platou kod bivšeg malograničnom prelaza na Savi kod Srpca organizatori, Turistička organizacija i opštinska uprava,  za sve učesnike  obezbjedili su zajednički ručak  i muzičku zabavu. 

(BN/S.K. foto: detalji sa spusta)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbačaka regata

25.07.2021 17:46

Ima li Lepira on je poznati ribolovac?

ODGOVORITE
Name

NR

25.07.2021 18:49

Ne treba dizati svijest, nego kolektore i prečistače. To je posao vlasti. Svako zna šta znači zagađena voda.

ODGOVORITE