Orkansko nevrijeme poharalo dijelove Austrije (VIDEO)

Olujno nevrijeme s jakom kišom i gradom praćeno olujnim vjetrom koji je puhao i do 100 km na sat pogodilo je u srijedu dijelove austrijske pokrajine Gornje Austrije, a najgore je prošlo područje oko grada Braunaua

Region 29.07.2021 | 21:06
Orkansko nevrijeme poharalo dijelove Austrije (VIDEO)

Oluja je trajala kratko, ali razornom orkanskom vjetru bilo je to dovoljno da sruši jednu od porodičnu kuća u Eggelsbergu. Orkan je porušio i brojna stabla koja su u nekim dijelovima pokrajine pala i na saobraćajnice zaustavivši saobraćaj.

U Handenbergu, kako su javili gornjoaustrijski mediji, jedan je vozač u zadnji trenutak uspio izaći iz auta i izbjeći smrt prije nego što je na njegov automobil palo stablo. Vatrogasci i pomoćno osoblje imalo je pune ruke posla.

Samo u pola dana više od 400 intervencija. Akciji spašavanja pridružio se je i helikopter za hitne slučajeve koji se je unatoč orkanskom vjetru uspio spustiti i spasiti 58-godišnju Čehinju koja je bila u životnoj opasnosti.

Samo u stambenom okrugu oko Braunaua bilo je 220 intervencija, a olujnim nevremenom teško su pogođeni i gradovi Ried u Innkreisu, Vöcklabruck i Wels s okolicom. Pokrajinska vatrogasna komanda Gornje Austrije izvijestila je da je u intervencijama zbog nevremena u srijedu na teren izašlo 2300 vatrogasaca.

Samo u četiri dana, od prošle nedjelje do ove srijede bilo je to već peto veliko olujno nevrijeme koje je zahvatilo Gornju Austriju i pričinilo golemu materijalnu štetu milionskih razmjera.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Puhao

29.07.2021 23:24

Uticaj suseda

ODGOVORITE
Name

Virus

30.07.2021 16:39

Uuuu jel to tamo gde je rodjen brkica Adolf.

ODGOVORITE
Name

Doboj

31.07.2021 05:00

To je tamo gdje se vratio peder Incko. Neradnik i niskoristan stvor