Maljković otvoreno: Poraz od Francuske nije iznenađenje 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je poražena od Francuske rezultatom 91:76 u duelu za bronzu, a svoje utiske poslije meča iznijela je Marina Maljković.

Košarka 07.08.2021 | 15:33
Maljković otvoreno: Poraz od Francuske nije iznenađenje 

Prilično iskreno je rekla da je protivnik bio bolji i da je jedva čekao da se revanšira djevojkama za onaj poraz na Evropskom prvenstvu.

– Definitivno se vidi kakvu smo ekipu pobijedili na Evropskom prvenstvu. I ne samo njih, nego i Belgiju onda, svi su pričali tada: “Јao, koga ste vi dobili“, a sada vidimo kakav je to tim. Ništa nas to nije iznenadilo. Prosto, mi danas nismo mogli, a oni su imali šuterski dan. Nije meni ni to iznenađenje, jednostavno su zaslužili pobjedu. Moramo pričati stvari onakve kakve jesu, jedva su čekali da nam se revanširaju, jednostavno ludačka energija da nas pobijede. Na kraju krajeva, bez ikakvog alibija, red je došao na njih. To je život – istakla je selektorka.

Objasnila je i kako je izgledao oproštaj Sonje Vasić i Јelene Bruks.

– To je danas već teško, ali sutra bi trebalo da ne bude. One su toliko toga dale, vi znate šta je ova generacija sve uradila, svi smo željeli da završimo na najbolji mogući način, sa dvije medalje, ali morate biti svjesni da je tempo bio potpuno nov i ekstremno težak. Vidjeli ste, popadali su na kraju, nije više bilo snage ni za šta. Sad kad je kraj, mogu da pomenem i Sonjinu koronu. Djevojke nisu stale, bez ijednog dana odmora su došle na pripreme. To se nikad nije desilo. Uvijek su imale dvije nedelje odmora, sve je bilo na brzinu, pa onda veliki uspjeh, doček... Tim je mnogo patio dok je bio bez Sonje, praktično sa dva tri treninga ona je odigrala utakmicu protiv Kanade i mi smo znali koliko mogu. Sve je bila suva improvizacija. One su zvijezde, i mnogo toga dale i to mora da se gleda - naglasila je Maljkovićeva.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar