Šveđanin zvao samog sebe 55 sati da bi izbegao posao!

Da bi izbegao posao, jedan švedski poreski službenik danima je zvao svoj broj telefona punih 55 sati. Sve dok ga nadređeni s posla nisu razotkrili…

Zanimljivosti 09.09.2021 | 15:43
Šveđanin zvao samog sebe 55 sati da bi izbegao posao!

Umesto da prima pozive od kupaca, 28-godišnji Andreas je pozvao sopstveni broj mobilnog telefona navodi se u disciplinskom izveštaju švedskih poreskih vlasti.

Kao rezultat toga, pojavio se u sistemu svog poslodavca kao “zauzet”, a svi pozivi kupaca prosleđivani su drugim zaposlenima.

Sada 28-godišnjem Šveđaninu preti otkaz. Jer je on od 10. marta do 5. maja, zvao je svoj broj mobilnog 32 puta. Kao rezultat toga, uspeo je da “ubije” ukupno 55 radnih sati, što odgovara sedam radnih dana. “Neki od ovih poziva trajali su satima“”, navodi se u izveštaju poreske uprave.

Andreas je na radnom mestu u poreskoj upravi bio zaposlen od maja 2020. godine, ali zbog pandemije je od januara 2021. radio od kuće.

Tek u aprilu je jedan od njegovih pretpostavljenih primetio da 28-godišnjak telefonira neobično dugo u poređenju sa drugim poreskim službenicima.

Na pitanje, čovek je konačno priznao da nije radio tokom ovih poziva. Očigledno, nije se posebno kajao: Interna istraga je pokazala da je, čak i nakon prijema, uputio još četiri poziva na sopstveni broj mobilnog telefona.

Kad je pozvan na razgovor s nadređenima priznao je šta je činio, mada je interna istraga pokazača da je ponovio još četiri puta nakon spomenutog razgovora, a kad su ga šefovi ponovo pozvali na razgovor u maju, odgovorio im je da mu je motivacija za rad “izuzetno niska”.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar