Autoputevi u Srpskoj od Hrvaćana do Strazbura (VIDEO)

Republika Srpska 14.09.2021 | 19:23
Autoputevi u Srpskoj od Hrvaćana do Strazbura (VIDEO)

U Srpskoj je od 2006.godine kada je osnovano preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” izgrađeno 106 kilometara autoputeva.

Riječ je o autoputevima “E 661” koji povezuje Banjaluku i Gradišku i „9.januar“ koji povezuje najveći grad Srpske s Dobojem.

Ipak, sve vrijeme, ove projekte prate razne kontraverze, od isplativosti, izbora izvođača, probijanja rokova, neslaganja sa lokalnim stanovništvom oko izbora trase autoputeva ili cijene eksproprijacije zemljišta.

O autoputevima, izgrađenim ali i onima koji će se tek graditi, za film u produkciji portala GERILA.info pričaju investitori, političari, analitičari, novinari, ali i stanovnici mjesta na čiji je život uticao i tek će uticati izgradnja autoputeva u Srpskoj.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Najveći

14.09.2021 17:54

Najveći kriminal je u Autoputevima i Putevima Republike Srpske, U Autoputevima je privatni vlasnik Slobodan Stankovic Integral , sva država zna da je preko Topića zvaničnog direktora Autoputeva izvlačio ogromne količine novca , i to radi i dan danas , ovaj Topic je morao biti smijenjen milion puta zbog kriminala u Autoputevima , međutim Cubrilovic sve to aminuje i dozvoljava da Stankovic izvlači ogroman novac na kriminalan način , u Autoputevima će tim za reviziju imati šta da vidi gore nego u gradskoj upravi Banjaluke i Amidzicem, Autoputevi su jedna od najvećih afera u državi , najskuplji autoput u Evropi ta sve postoje dokazi......

ODGOVORITE
Name

Anonimus

15.09.2021 09:16

Dudukovci uspješno izvršavaju svoje zadatke potpunog i temeljnog uništenja R.Srpske i njenog naroda. Mislim da je Strazbur jedino logično rješenje protiv crvene sekte i njihovih satelita

Name

Samo Borac

14.09.2021 18:16

Tako je kad se gradi da se ugradi a ne da se sagradi.

ODGOVORITE
Name

Drasko predsjednik

14.09.2021 18:36

SNSD su realno lopovi ali autoputevi trebaju, samo po realnoj cijeni i postovanja lokalnog stanovnistva. Najbolji primjer je Austrija i Njemacka.

ODGOVORITE