Za OK Ljubinje Bankom prikupljeno 26.000 KM

Dijete u LJubinju kada se rodi, umjesto cucle daju mu odbojkašku loptu – stoji u uvodu dokumentarnog filma snimljenom povodom 60. godišnjice od početaka  odbojke u LJubinju koji je na donatorskom ručku za Odbojkaški klub LJubinje Bankom premijerno prikazan. 

Republika Srpska 21.09.2021 | 18:01
Za OK Ljubinje Bankom prikupljeno 26.000 KM

Organizatori donatorskog ručka su Odbojkaški  klub LJubinje Bankom, opština LJubinje i  Mirko Šarović, poslanik u Predstavičkom domu Parlamenta BiH. 

Načelnik opštine LJubinje Stevo Drapić istakao je da je odbojka simbol LJubinja i da se slava odbojkaškog kluba LJubinje u proteklih 60 godina čula u svakome kraju bivše Jugoslavije. 

„LJubinje je rasadnih talenata odbojkaškog sporta svih ovih 60 godina. Jovan Jovo Đurić, začetnik odbojkaškog sporta u LJubinju ponosno je nosio slavu jugoslovenske odbojke sedamdesetih godina. Đorđe Đurić rodom iz LJubinja i dijete našeg odbojkaškog kluba okitio se bronzom u dresu Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Atlanti. Tu su svakako imena svjetske odbojke koja su rodom iz LJubinja kao što su Strahinja Kozić, Mladen Likić, Đorđe Knežević i mnogi drugi“ – poručio je Drapić. 

Drapić se zahvalio svima na vrijednim donacijama koji će omogućiti da se Odbojkaški klub LJubinje Bankom takmiči u Premijer ligi BiH ove sezona. 

„Na ponos je svim LJubinjcima da naša mala zajednica ima premijerligaša“ – kazao je načelnik opštine LJubinje. 

Predsjednik SDS Mirko Šarović istakao je da će ova praksa biti nastavljena iduće godine i da je cilj ovakvim događaja razvoj sporta i očuvanje svih krajeva Republike Srpske. 

„Obično u onim sredima gdje ima novca nema talenta a tamo gdje nema novca ima mnogo talenta. LJubinje je grad odbojke i zadatak svih nas je da podržimo da se odbojkaškom loptom igraju ova talentovana ljubinjska djeca  još mnogo godina“ – poručio je Šarović. 

Rad Odbojkaškog kluba LJubinje Bankom pored poslovne zajednice opštine LJubinje na čelu sa Milanom Pešutom, vlasnikom kompanije Bankom, Dušanom Koljibabić, direktorom preduzeća Koka produkt, podržali su i mjenjačnice Nebac Trebinje, Hidroelektane na Trebišnjice, Gojko Šušić, porodica Medan iz LJubinja, lokalni ljubinjski privrednik Božo Ilića a zatim i rukovodstva opština Bileća, Berkovići, Istočni Mostar, Istočna Ilidža, Istočni Stari Grad, Lopare, Brod, Modriča, Kotor Varoš kao i narodni poslanik Nebojša Vukanović, Miladin Stanić, Vukota Govedarica te poslanik u Parlamentu BiH Nenad Nešić. 

Nešić je prenio pozdrave od Odbojkaškog kluba Vojvodina iz Novog Sada i naglasio da je uprava ovoga Kluba spremna da pomogne rad i funkcionisanje OK LJubinje Bankom jer se radi o klubu sa tradicijom i velikim rasadnikom odbojkaških talenata. 

Tokom donatorskog ručka skupljeno je 26 hiljada KM što je iznos koji će omogućiti da Odbojkaški klub LJubinje Bankom lakše funkcioniše tokom takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.  

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

NR

21.09.2021 16:18

Divna akcija. Za svaku pohvalu. Dokaz da ljudi ne rade samo za pare i glasove je ovo u Ljubinju.

ODGOVORITE
Name

Janko

21.09.2021 18:41

Odlicno. Bravo Sarovicu

ODGOVORITE
Name

AK47

21.09.2021 22:41

U najavi peto karanje Borca zaredom

ODGOVORITE
Name

Svaka cast donatorima.

22.09.2021 07:03

Svaka cas donatorima

ODGOVORITE
Name

Nik

22.09.2021 07:03

Svaka čas donatorima.

ODGOVORITE
Name

Mirko

22.09.2021 09:55

Bravo Šarovicu.Naprijed do pobjede!

ODGOVORITE
Name

Sampion

22.09.2021 12:02

Povuci Ljubince iz drugih klubova i osvoito Premijer ligu.

ODGOVORITE
Name

1978

22.09.2021 13:44

Slazem se, treba vratit Ljubinjske odbojkase iz drugih klubova i biti prvak BIH.

ODGOVORITE