Litvancu lekari izvadili iz stomaka kilogram šrafova, matica i eksera!

Litvanski lekari izvadili su više od kilogram šrafova,eksera vijaka, matica, iz stomaka nemnovanog muškarca koji je počeo da guta metalne predmete nakon što je prestao da pije alkohol.

Zanimljivosti 04.10.2021 | 16:32
Litvancu lekari izvadili iz stomaka kilogram šrafova, matica i eksera!

Litvanski lekari sa Klaipedske univerzitetske bolnice su neimenovanom muškarcu iz želuca izvadili kilogram eksera, šrafova, matica i drugog metala, preneli su  mediji u Litvaniji. Neki od predmeta izvađenih tokom operacije u bolnici bili su dugački i po 10 centimetara.

Muškarac je u kolima hitne pomoći dovezen u bolnicu, a imao je snažne bolove u trbuhu. Prema medijskim navodima, muškarac je prestao piti alkohol te je gutao metalne predmete gotovo mesec dana.

Prema rečima lekara, slučajevi u kojima se strana tela nalaze u ljudskim telima nisu retki, ali ovog puta je količina pronađenih predmeta bila iznenađujuća prenosi LRT.

Prema lekaru, obično oko 80 posto stranih tijela koja se nalaze u ljudskim tijelima eliminišu se prirodnim putem, ali oko 10-20 posto mora se povući endoskopski i samo oko j1% ljudi s takvim patologijama moraju na operaciju.

v
ekseri matice izvučene iz stomaka Litvanca

“Ta količina ovih stranih tela je jedinstvena. Operacija je takođe izvedena jer je postojala klinička sumnja da su sva ta strana tela probila želudac”, rekao je Šarunas Dailidenas, hirurg na Odeljenju za abdominalnu i endokrinu hirurgiju Klaipedske univerzitetske bolnice.

Prema rečima sagovornika, takva operacija nije komplikovana u hirurškom smislu, ali je u ovom slučaju trajala duže – oko tri sata – jer je rendgenskom kontrolom morala “uhvatiti” sva strana tela u pacijentovom želucu, veličine od 10 cm do 2 mm.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar