Crvena zvezda blizu evropskog proljeća

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 na gostovanju Mitjilandu u 3. kolu grupe F Lige Evrope.

Sport 21.10.2021 | 22:19
Crvena zvezda blizu evropskog proljeća

Zvezda je povela golom Mirka Ivanića u 58. minutu, a izjednačenje danskom timu doneo je Nikolas Dir u 78. minutu.

Crveno-beli su zadržali prvo mesto na tabeli i sada imaju sedam bodova, bod više od Brage koja je večeras pobedila Ludogorec u gostima sa 1:0. Midtjiland je treći sa dva boda, dok je Ludogorec poslednji sa jednim osvojenim bodom.

Midtjiland je bio opasniji rival u prvom poluvremenu, preuzeo je kontrolu i sve opasnije pretio, a tri velike šanse nije iskoristio u samo nekoliko minuta.

Prvo je Gustav Isaksen u 29. minutu iskoristio nesporazum Gelora Kange i Slavoljuva Srnića, pokupio je loptu i stigao do ivice kaznenog prostora odakle je snažno šutirao, ali je taj udarac sjajnom odbranom zaustavio Milan Borjan.

Borjan se istakao i posle šuta Pinoe Sista, da bi u 34. minutu crveno-beli imali sreće pošto se lopta posle udarca Dira odbila od leve stative, išla gotovo po gol-liniji i na kraju izašla iz igre.

Zvezda je zaigrala bolje u nastavku i povela je iz prve prve šanse na utakmici u 58. minutu. Miloš Degenek je ubacio loptu u kazneni prostor, Luis Dioni je glavom spustio do Ivanića koji je poslao u mrežu.

Crveno-beli su 20 minuta imali prednost kada je Dir izjednačio u 78. minutu. Posle udarca Viktora Linda lopta se od stative odbila pravo na nogu Dira kojem nije bilo teško da savlada Borjana.

Do kraja meča je bilo prilika na obe strane, Ben je pogodio i stativu, ali se rezultat nije menjao.

Crvena zvezda će u narednom kolu, 4. novembra, dočekati danski tim, dok će Braga ugostiti Ludogorec.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar