Snažna oluja na jugu Italije, ima poginulih (VIDEO)

Najmanje jedna osoba je poginula u oluji koja na jugu Italije.

Svijet 25.10.2021 | 21:27
Snažna oluja na jugu Italije, ima poginulih (VIDEO)

Tijelo 67-godišnjeg muškarca je pronađeno u jednom šumarku daleko od mjesta gde je posljednji put viđen, pa se pretpostavlja da je njegov automobil ponijela bujica vode i blata jugozapadno od sicilijanskog grada Katanije.

Supruga stradalog muškarca se i dalje vodi kao nestala, potvrđeno je izvještaču Rojtersa iz lokalne hitne pomoći.

Na brojnim lokacijama su proradila klizišta, a putevi i oranice su poplavljeni, saopštila je policija.

Italijanski meteorološki sajt ilmeteo.it saopštio je da su se dijelovi Sicilije i susjedne Kalabrije našli na udaru rijetkog mediteranskog uragana, poznatog kao Mediken, nepogode koju prate udari vjetra brzine i do 120 kilometara na sat.

Udruženje poljoprivrednika na Siciliji navelo je u saopštenju da je juče za samo nekoliko sati više od 300 milimetara kiše palo u blizini Katanije, što je otprilike polovina prosječnih godišnjih kišnih padavina na tom mediteranskom ostrvu.

Civilna zaštita je danas objavila "crvenu uzbunu" za sjever Sicilije i južnu Kalabriju, upozoravajući na potencijalni rizik po život ljudi i materijalnu štetu u tim oblastima.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bozija je zadnja

26.10.2021 06:39

Slike i vijesti, koje gledamo zadnjih dana, kao da su iz samog pakla. Toliko raznih vremenskih nepogoda, koje se nizu jedni za drugim, djeluju kao sa neke druge planete... Da li je ovo pravo klimatsko desava je, odgovor prirode na velika zla desavanja, uvidjecemo ubrzo.

ODGOVORITE