Radnik poražen na svom terenu od Sarajeva

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su na Gradskom stadionu u Bijeljini u 16. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Radnika rezultatom 1:0.

Fudbal 06.11.2021 | 19:24
Radnik poražen na svom terenu od Sarajeva

Treba istaći da je utakmica odigrana u gotovo nemogućim uslovima za igru zbog blatnjavog i kišom natopljenog terena.

Nakon početka utakmice u kojem nije bilo uzbuđenja, Sarajevo je u 17. minuti došlo u vodstvo. Đokanović je ukrao jednu loptu, povukao je naprijed i potom uputio udarac iz daljine. Lopta je odskočila ispred Hodžića, prevarila ga i od njegovih ruku završila u mreži domaćih za 0:1.

Sarajevo je izgledalo kao ekipa koja se bolje snašla po teškim uslovima, a prvu šansu je Radnik propustio u 27. minuti kada je Dizdarević odbranio udarac Pantelića.

Do odlaska na odmor nije bilo velikih šansi, a posljednju u prvih 45 minuta imao je Motika koji je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Radnik je u 54. minuti tražio penal smatrajući da je Ševelj igrao rukom nakon šuta Todorova iz slobodnog udarca, ali se sudija Njegomirović nije oglasio.

U 68. minuti Hebibović je isključen s klupe Sarajeva zbog prigovora, a Radnik je do kraja meča krenuo na sve ili ništa.

Iz tog pritiska imali su i dobru šansu kada je Dupovac u posljednji tren spasio situaciju nakon što se u prilici našao Todorov. Imao je Radnik do kraja meča nekoliko dobrih prilika, ali nije bilo gola pa je Bordo tim slavio važnu pobjedu.

Sarajevo se današnjom pobjedom probilo na treće mjesto Premijer lige BiH, dok je Radnik ostao na posljednjoj poziciji. Bordo tim nakon reprezentativne pauze dočekuje Slobodu, dok će Radnik gostovati Željezničaru na Grbavici.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar