Sahrana Merime Njegomir: Potresne scene na groblju

Čuvenoj pevačici Merimi Njegomir, koja je preminula 20. novembra, održana je komemoracija u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali, dok će biti sahranjena na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Magazin 23.11.2021 | 14:30
Sahrana Merime Njegomir: Potresne scene na groblju

Ćerkama Milici, Jeleni i Ljubici slošilo se tokom opela, pa su ih sve vreme pridržavali, dok su se hvatale za srce i gledale u nebo.

Opelo je počelo ispred crvke, a Merimini najrođeniji nisu mogli da zaustave suze.

Kovčeg je postavljen ispred crkve Sv. Nikole na Novom groblju gde će se održati opelo, a najbliži su se okupili kako bi je ispratili na većni počinak. Ćerka Ljubica u jednom trenutku snažno je zagrlila sina i zaplakala. Ona zajedno sa sestrama Milicom i Jelenom, bratom Markom prima saučešća prisutnih.

Merimina ćerka Jelena slomila se u jednom trenutku, ženi koja je prišla da joj izjavi saučešće pala u zagrljaj i zaplakala iz sveg glasa, što je dodatno potreslo sve okupljene, koji nisu mogli da ostanu imunu na ovu scenu.

Pevačica Goca Lazarević stigla je uplakana na groblje, a u jednom trenutku umalo se nije onesvestila kod sanduka u kom počiva Merima.

Udovica Marinka Rokvića, Slavica Rokvić stigla je na Novo groblje zajedno sa snajkom Bojanom i obe su bile u crnini. One su donele buket sa belim cvećem koje su položile kod sanduka.

Potom su stigle i Vesna Zmijanac i Nada Topčagić sa suprugom, kao i Ana Bekuta i Snežana Đurišić. Među priustnima se pojavio i sin Marine Tucaković, Laća Raadulović, Dragan Kojić Keba, Milena Plavšić, Ćana, Ivica Dačić, Srđan Đoković i mnogi drugi.

Na groblje je stigao venac od crvenih ruža od pevačicine dece na kojem je bila potresna poruka.

"Što je lepo kad se neko voli, a duša boli. Zauvek tvoja deca i unuci", pisalo je na vencu.

Sestre preminule pevačice su takođe poslale venac sa belim ružama, a poruka će vam naterati suze na oči.

- Poslednji pozdrav sestri - pisalo je na vencu.

Merima Njegomir biće sahranjena pored Džeja Ramadanovskog, a okolo su grobovi i Vlaste Velisavljevica, Ivana Bekjareva, Tike Arsića, Borisa Komnenića.

Podsetimo, Merima Njegomir rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu. Živela je i radila u Beogradu. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

(Kurir.rs/I.B/A.P. Foto: Nemanja Nikolić) 

Komentari / 0

Ostavite komentar