Olimpijski snovi na Gradskom bazenu: PK Borac iz Banjaluke nastavlja da niže uspjehe

Prave sportske vrijednosti, takmičarski duh i olimpijski snovi dio su svakog treninga na čuvenom banjalučkom plivalištu.

Sport 24.11.2021 | 16:30
Olimpijski snovi na Gradskom bazenu: PK Borac iz Banjaluke nastavlja da niže uspjehe

 Plivački klub Borac iz Banjaluke okuplja više od 100 članova, a u narednu godinu ulazi sa velikim ambicijama – da se na Gradskom bazenu ponovo ostvaruju norme za Olimpijske igre, kao i da mladi plivači ostvaruju uspjehe na najvećim takmičenjima!

Podršku na tom putu ponovo im je pružila kompanija Mozzart, sa kojom već neko vrijeme imaju saradnju.

„Mnogo nam znači svaka pomoć u razvoju kluba. Ove sezone smo napredovali nevjerovatnom brzinom, naš takmičar Adi Mešetović je učestvovao na Evropskom prvenstvu. Generalno su naši plivači nastupili na velikom broju nadmetanja, a nadamo da će u 2022. biti povoljnija epidemiološka situacija i da ćemo moći još više da se takmičimo“, naglasio je Željko Panić, sportski direktor PK Borac.

Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci na ljeto će ponovo biti održan veliki plivački miting. 

-Termin je idealan jer će početi da se jure olimpijske norme i nadamo da se će biti ostvarena još neka. Miting se nalazi u kalendaru Evropske i Svjetske plivačke federacije, a na prethodnom smo imali učesnike iz 11 država, čak iz daleke Kanade. Nadamo se da će naši predstavnici otići na što više nadmetanja u narednom periodu, a cilj nam je da od ove grupe djece, odnosno ukupno 100 takmičara, napravimo još bolje sportiste i ljude“, zaključio je Panić.

Plivački klub Borac samo je jedan u nizu sportskih kolektiva kojima je kompanija Mozzart pomogla u prethodnom periodu.

„Naša misija nije samo ulaganje u najbolje klubove u zemlji i najatraktivnije sportove. Uvijek smo tu da pomognemo svim timovima koji promovišu prave vrijednosti i podstiču omladinu na velike sportske uspjehe“, istakla je Marija Ranilović, menadžer korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar