Konačno se oglasila agencija: Nismo švercovali naftu

- Konačno se oglasila agencija "Besa trans", čiji je autobus pre dva dana izgoreo u Bugarskoj kada je nastradalo 45, a povređeno je sedam osoba.

Region 25.11.2021 | 10:11
Konačno se oglasila agencija: Nismo švercovali naftu

Ta agencija je demantovala navode koji su se pojavili u medijima da je to vozilo švercovalo benzin ili pirotehnička sredstva. Agencija u saopštenju na svom Fejsbuk nalogu apeluje na medije da ne šire spekulacije koje bi mogle da nanesu štetu istrazi, prenosi MIA.

"Kao agencija obaveštavamo porodice poginulih i povređenih u tragediji da autobus ni u kom slučaju nema gepek za šverc nafte, benzina ili pirotehničkih sredstava. Sve ove spekulacije su zlonamerne", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ukupni kapacitet autobusa je 450-500 litara nafte za sam autobus i ni u kom slučaju nema rezervnog prostora za šverc.

Autobus u vlasništvu "Besa Trans BTB" koje je izgorelo u Bugarskoj nije bilo licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza, pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je u sredu iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tatar

25.11.2021 09:34

Potam se kako je u tako kratkom vremenskom rasponu stradalo toliko ljudi

ODGOVORITE
Name

re

25.11.2021 22:26

Ko spominje naftu? Benzin u kombinaci sa pirotehnickim srestvima....!?