Pogledajte kako je Nole dobio opomenu sudije

Pričaj srpski da te cijeli svijet razumije, mada to može da ima i kontraefekta.

Tenis 28.11.2021 | 08:19
Pogledajte kako je Nole dobio opomenu sudije

Novak Đoković imao je juče polovičan učinak za Dejvis kup tim Srbije. Pobijedio je u singlu Lenarda Štrufa, ali u dublu nije uspio da ponovi taj rezultat. Nijemci su slavili ukupnim rezultatom 2:1, pa naš tim mora da čeka rasplet u ostalim mečevima kako bi saznao da li je obezbijedio četvrtfinale.

U meču Noleta protiv Štrufa nije bilo dileme ko pobjednik. Kao i uvek kada igra za Srbiju, Đoković je iz sveg srca želeo da pobijedi. Zato i ne čude izlivi bijesa poslije nekih slabijih poteza.

Tako je u jednom momentu poslije neiskorišćene brejk lopte, Novak uzviknuo:

- U p***u, bre, materinu...

E, sad, tu se pojavljuje novi problem. Sudije su tokom svih ovih godina Noletove vladavine vrlo dobro naučile psovke na srpskom jeziku, pa ne čudi što je Đoković odmah dobio opomenu.

(Kurir sport Foto: TSS / Neda Miletić)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milorad

28.11.2021 10:02

Živjele srbske psovke, treba ih zaštiti u Unesko kao ne materijalnu baštinu.

ODGOVORITE
Name

Moć lingvistike

28.11.2021 10:57

Naš jezik je izgleda univerzalan. Nisam mogao ni pretpostaviti da će se do sada u ovom vijeku tako kreativno moći razviti. Koliko je njegova kontekstualna osa jaka pokazuje i mali primjer ovog članka, u kojem se tako spontano kombinuje ekavica i ijekavica, prilagođavaju strani termini i i strana imena, pa se čak i propusti po koja riječ. Kako je očigledno i šire sve poznatiji, onda nije isključeno da se nametne i kao internacionalni. Sve u svemu, nikada ne reci nikad.

ODGOVORITE