Poruka premijeru Australije: Zašto maltretirate Novaka, njegovu porodicu i naciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom zvaničnom nalogu na Instagramu.

Srbija 14.01.2022 | 17:54
Poruka premijeru Australije: Zašto maltretirate Novaka, njegovu porodicu i naciju

On je putem objavljenog video-snimka pružio podršku srpskom teniseru Novaku Đokoviću i odgovorio premijeru Australije na njegovu najnoviju odluku da poništi vizu prvom teniseru svijeta:

"Poštovani građani Srbije,

suočili smo sa mnogo problema i pritiscima u regionu i iz celog sveta, ali ono što nama kao narodu nikada nisu uspeli da je naše srce, ponos i dostojanstvo.

Ovo govorim zbog svega što se zbiva u Melburnu u Australiji i ne zato što me zanima dobijanje bilo kakvih političkih poena, jer nikada se nisam kitio tuđim perjem, ali napadi na Novaka Đokovića, državljanina Srbije, na Srbina, građanina ove zemlje iz nama nepoznatih razloga dostigli te razmere, da je nemoguće za mene a da se ne oglasim i da ne kažem samo šta mislim, već i šta je naš odgovor Australiji.

Verovatno ne bih ni reč rekao da posle ponovljene odluke australijskih vlasti da se ukine viza Novaku Đokoviću, da se nije oglasio premijer Australije Skot Morison koji je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja odluku ukudanja vize najboljeg svetskog tenisera, Srbina Novaka Đokovića.

- Začuđen sam pre svega zbog činjenice da prvo takve odluke donose izvršni organi vlasti, a posle pravovaljanih odluka sudskih organa vlasti. Neretko nam drže pridike o tome šta je vladavima prava. Možete li da zamislite kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništi odluke sudija.

Ja bih stvari vratio na nešto još važnije.

Ako ste heli Novkau da zabranite da po 10. put osvoji trofej u Melburnu, zašto ga niste vratili odmah, zašto mu niste rekli da nije moguće da uđe u vašu zemlju, zašto ga mlatretirate i iživljavate, ne samo nad njim već i nad njegovom porodicom, već nad celom nacijom, slobodarskom i ponositom.

Je li to potrebno da bi dobili neke izbore, je li vam to potrebno da bi se dodvorili svojoj javnosti. E pa pojavio se jedan predsednik iz jedne male zemlje koji to sve da kaže jendom velikom premijeru iz jedne velike zemlje. Znate zašto smem? Jer govorim istinu i zato što i vi znate da vam govorim istinu. Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva, pet, manje ili više neće promeniti sud našeg naroda o narodu u Australiji kojeg izuzetno cenimo, ali ni o Novaku Đokoviću", kazao je predsjednik Srbije.

(BN) 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Ninopop

14.01.2022 17:20

Vucicu kralju

ODGOVORITE
Name

Oslonac

14.01.2022 19:38

Federer je rođen i živi u Švajcarskoj - jednoj od najuređenijih zemalja na svetu i njemu ne bi palo na pamet da pod identičnim okolnostima kao u "slučaju Novak" i pomisli da krene na put. Novak je rođen u Srbistanu, gde ne postoje ni red, ni zakoni, a ponajmanje država. Tako da tvoje poređenje ne pije vodu.

Name

Nole

14.01.2022 22:00

On je krenuo za Australiju sa svim potrebnim papirima koje su oni trazili.Znas ti to vrlo dobro,ali je tvoj komentar upucen Vuciu i Dodiku,mrzis sve sto ima veze s njima,i ne mozes da odolis da to ne napises...

Name

Dusan

14.01.2022 17:22

Napokon i od tebe nešto pametno !

ODGOVORITE
Name

Milan

14.01.2022 18:21

Nole, LEGENDA !

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

14.01.2022 18:33

Da sam bogdo otišao u Australiju kad sam mogao, što dalje od svih vas

ODGOVORITE
Name

Veliko

14.01.2022 19:37

Hvala,gospodinu Vucicu,na podrsci Novaku.

Name

Ex Zvornicanin

15.01.2022 06:51

Upravo tako. Ovo se sve pretvorilo u cirkus. Svi "zabrinuti" za Novaka, a niko nema hljeba da jede. Šatro srbuju i oni bi da se razračunaju s jednom od najuređenijih zemalja svijeta, sa zemljom koja je primila stotine hiljada našihh ljudi s ovih prostora. Svi oni, koji dole galame, da imaju imalo stida, ućutali bi. Treba ih vratiti nazad ovamo, da rade za po 450 KM šest dana u sedmici. U redu je voljeti sportistu iz svoje zemlje i ili iz svog naroda, ali kuditi zemlju iznad koje te je konačno ogrijalo sunce, van svake je pameti. Tebi @ BOB ROCK kapa do poda, na iskrenosti.

Name

Lukas

14.01.2022 18:38

Svaka cast presjedniče, nadajmo se da ce do politicara iz Australije doci ove vase rijeci podrske. Svaka rijec na svome mjestu , a Novak treba da bude sretan sto dobiva ovoliku podrsku iz svoje zemlje. Nedaj se Djokovicu , pravda ce pobijediti.

ODGOVORITE
Name

Mario

14.01.2022 18:46

Da je pametan kad mu odobre i kazu smije nastupiti na turniru onda bi ja reko hvala dovidjenja necu ne zanimate me on je kralj tenisa a hvala bogu ima pare da nemoraju mu 5 generacija nista da rade diktatori su to mora po njiovom al naletise na balkanca a jesmo zafrkan narod glavom kroz zid i uvjek probijemo zid kako zamislimo novak ne daj se

ODGOVORITE
Name

Mika

14.01.2022 19:10

Ausralijanci veze nemaju.

ODGOVORITE
Name

sta reci

14.01.2022 19:35

Novak je ispisao istoriju i tu politika nemoze nista. Ovo je dokaz koliko su mali narodi ugrozeni . Iza svega stoji politika zapada. Sva podrska gospodinu Djokovicu.

ODGOVORITE
Name

Fokus

15.01.2022 07:14

Nisam uopste znao da su Australijanci isto tako u rukama demonkratije.

ODGOVORITE