Žena živela 20 godina sa makazama u stomaku!?

Jedna 58-godišnja žena iz Bangladeša 20 godina živela je sa stalnim bolovima u stomaku. Ona je ovih dana ostala u šoku kada je saznala da je živela 20 godna sa zaboravljenim hirurškim makazama u stomaku!

Zanimljivosti 19.01.2022 | 15:23
Žena živela 20 godina sa makazama u stomaku!?

58-godišnja Bachena Khatun je živela sa stalnim bolovima u stomaku od kada je bila podvrgnuta operaciji uklanjanja kamena u žuči na klinici u Čuadangi, 2002. godine.

Nakon što je potrošila svoju životnu ušteđevinu na operaciju, žena je otpuštena sa klinike uz recept, ali u roku od nekoliko dana počela je da oseća bolove u stomaku.

Vratila se na kliniku, ali je njen hirurg – kojeg su tokom operacije nadgledala još dva doktora – odbacio njenu zabrinutost, objasnivši da je bol normalan i da ne treba da brine.

Pošto je bol u stomaku i dalje postojao, Bachena je zatim išla od jednog do drugog doktora, objašnjavajući da ju je zbog operacije ostavio konstantan bol, ali sve što je dobila su lekovi na recept za ublažavanje bolova.

Tokom godina, žena iz Bangladeša bila je primorana da proda dve krave, svoju poslednju imovinu, da plati lečenje i lekove kako bi, ublažila nesnosivi bol.

Nažalost, svi Bačenini napori su bili uzaludni, a njen bol u stomaku je nedavno postao totalno nepodnošljiv. Ovog puta, po savetu lekara, konačno je podvrgnuta rendgenskom snimku abdomena, koji je otkrio hirurške makaze koje su tamo najverovatnije bile zaboravljene nakon operacije uklanjanja žučne kese, još pre 20 godina!

makaze iz stomaka žene
Rendgen snimak  makaza i makaze izvađene iz stomaka žene

 

Pre par dana Bačena Katun je primljena u bolnicu Čuadanga Sadar, gde su se lekari borili da drže njen dijabetes pod kontrolom, kako bi bezbedno izveli operaciju uklanjanja makaza. Operisana je uzspešno i sada se oporavlja.

Civilni hirurg dr Džavaherul Islam rekao je da je formirana tročlana komisija koja će istražiti kako su hirurške makaze tako dugo ostale u Bačeninom stomaku a da niko na to nije regovao medicinski pravovremeno

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar