Irfan Mensur 3 puta pobedio smrt a danas slavi 70. rođendan!

Glumac Irfan Mensur rođen je u Sarajevu, a danas slavi 70. rođendan. U bogatom životu čak tri puta uspeo je da pobedi smrt.

Zabava 19.01.2022 | 21:31
Irfan Mensur 3 puta pobedio smrt a danas slavi 70. rođendan!

"Umro sam pre devet godina. Odlazeći na operaciju, kad su mi ugradili tri bajpasa, znao sam da iza sebe ostavljam ime i prezime, nešto što sam uradio, tri sina i neke žene koje će me se sećati. Ne plašim se tog izdisaja" rekao je, između ostalog, Irfan Mensur u životnoj ispovesti za Kurir.

 
Irfan Mensur, Žarko Laušević
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ

Pre godinu i po dana dobio je bitku sa korona virusom, a kako kaže najveća podrška bio mu je kolega Žarko Laušević. Dva glumca su ležala u susednim apartmanima KBC Bežanijska kosa i svakodnevno su se viđala i bodrila. Zanimljivo da je i Lauš baš rođen kao i Irfan na današni dan.

Treći put je metak izbegao devedesetih godina.

"Umalo nisam nastradao i devedesetih. Bila je 1992. godine, a ja sam imao pištolj u ustima. Bukvalno! Mogao sam tada da nestanem. Neki primitivni ljudi, kad je sve bilo sivo, želeli su da se svi prezivamo na ić. Sa Žarkom Lauševićem su to veče hteli da popiju piće, a mene su terali zato što se zovem Irfan Mensur. Sve se dešavalo u „Stupici“ i izvan nje. Otišao sam iz Srbije, ali sam odlučio da se vratim. Proverio sam kod vođe sive Srbije da li da se vraćam ili ne. On mi je rekao da se vratim. Jedini sam čovek koji je vratio švedski pasoš. Dobio sam ekspresno njihovo državljanstvo. Moj očuh je video da na pasošu ima vodeni žig koji oni nemaju na svojim pasošima. Dobio sam pasoš političkog izbeglice... Nisam se osećao tako... Samo sam hteo da se sve smiri i da se taj kukolj istrebi. Vratio sam ga. Otišao sam kasnije s jugoslovenskim pasošem u London, Kopenhagen, u Švedsku, pa nazad u Srbiju", govorio je Mensur za Kurir.

Irfan Mensur
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Otac glumca Mensur Kurić je rodom iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa dok mu je majka Nada Wasche potomak grofovske prodice Alaupović. S majčine strane ima češke, mađarske i hrvatske korene. Otac mu je bio musliman, a majka hrišćanka.

"Želeo sam da izgradim svoju lozu i ostavim svoj trag i zato sam ime svog oca uzeo za svoje prezime. Ostavljam tri čoveka iza sebe, Filipa, Pavla i Aleksu (Srnin sin iz prvog braka, op. aut.). Aleksu delim s njegovim ocem. Odgajio sam ga od njegove druge godine. On mu je tata, a ja sam mu ćale", ispričao je glumac za Kurir.

Pavle Mensur
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar