Nema razloga da propustite ceremoniju otvaranja ZOI u Pekingu

Izvršni direktor emitovanja Olimpijade: Nema razloga da propustite ceremoniju otvaranja ZOI u Pekingu

Svijet 21.01.2022 | 09:33
Nema razloga da propustite ceremoniju otvaranja ZOI u Pekingu

Jianis Eksarkos, izvršni direktor Kompanije za emitovanje olimpijada (OBS), izjavio je da će ceremonija otvaranja predstojeći Zimskih olimpijskih igara 2022. godine biti impresivna kao spektakularno otvaranje Letnjih olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

„Očigledno, neću reći šta će se pojaviti na ceremoniji otvaranja jer ne želim da pokvarim vaše iskustvo,“ rekao je Eksarkos na onlajn preskonferenciji koju je u sredu održao Međunarodni olimpijski komitet.

U Pekingu su 2008. godine održane Letnje olimpijske igre, koja predstavlja jednu od najvelelepnijih ceremonija otvaranja na svetu. Džang Jimou je bio režiser ceremonije 2008. godine i imenovan je i za režisera otvaranja 2022. godine.

“Rad sa Džangom 2008. godine je bio vrhunac u mom ličnom i profesionalnom životu. A to je drugi vrhunac koji nikad nisam očekivao. Džang je režiser sa vizualnom vizijom. Rad sa njim je užitak jer dobro razume međunarodne gledaoce,” rekao je Eksarkos.

Pre 2008. godine, kad su stranci razmišljali o tradicionalnoj kineskoj kulturi, prvo su im verovatno pali na pamet zmajevi, kungfu ili Kineski zid. Ove slike nisu pogrešne, ali nisu kreativne. Ceremonija otvaranja koju je režirao Džang promenila je stereotipan način razmišljanja mnogih ljudi. On je pokazao kvitensenciju kineske kulture u obliku moderne umetnosti, što je zadivilo ceo svet.

“Velika mi je čast da drugi put režiram ceremoniju otvaranja. Nadam se da će ceremonija ostaviti dobar utisak i stvoriti prekrasne trenutke koji će ući u istoriju”, rekao je Džang u intervjuu za novinsku agenciju Sinhua.

“Ceremonija otvaranja će biti impresivna i dirljiva, ali će biti potpuno drugačija i će pokazaće našu epohu,” rekao je Eksarkos.

Zimske olimpijske igre će biti otvorene 4. februara, prenosi KMG.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Laktaši

21.01.2022 09:47

Ma j..... se i vi i OI. Kome je do igara? Hljeba,hljeba dajte,znate li koliko dnevno djece umre u svijetu od gladi?Preusmjerite,moćnici i dušebrižnici,sredstva gladnima,kakve igre.A "vakcine"nam poklanjate,volite nas,a?.Koje licemjerstvo i drskost.

ODGOVORITE
Name

Pitam se

22.01.2022 12:33

U koliko sati je prenos ceremonije otvaranja ZOI po nasem vremenu?

ODGOVORITE