Onlajn nastava u jednom gradu i dvije opštine

- Drugo polugodište u školama u Republici Srpskoj počeće kako je i planirano u ponedjeljak, 24. januara, osim u Trebinju, Ljubinju i na Sokocu, gdje će se naredne sedmice održavati onlajn nastava, rekla je ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Republika Srpska 22.01.2022 | 10:55
Onlajn nastava u jednom gradu i dvije opštine

Ona je za RTRS navela da će, ukoliko bude zahtjeva od štabova na lokalnom nivou da nastavu treba obustaviti na određeno vrijeme, odnosno da se ona izvodi na daljinu, to biti i učinjeno.

"Prepustili smo to lokalnim zajednicama, jer ne možemo generalizovati da je u cijeloj Srpskoj ista situacija", dodala je Trivićeva.

Ona je podsjetila da će se u organizaciji nastave postupati u skladu sa preporukama lokalnih zajednica i njihovih zdravstvenih službi.

Trivićeva je pozvala učenike, nastavno osoblje i sve koji su uključeni u proces nastave u osnovnim i srednjim školama da se pridržavaju epidemioloških mjera.

(Srna) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

FordPrefekt

22.01.2022 10:21

Da, u školama treba da se poštuju mjere a širom Srpske mogu da se organizuju dočekivanja Nove godine, da se produžavaju radovi lokala u novogodišnjoj noći i šta sve još, i to nikom ništa. U jeku pandemije K(l)ošarac i slični politički abortusi sjede, jedu, piju, slušaju Halida Bešlića i nikom ništa.

ODGOVORITE
Name

gdjo

22.01.2022 11:02

ministrice, da li planirate nekakvu jednokratnu nadoknadu za nastavnike, jer smo mi izlozeni koroni vise od ostalih, ako ste mogli policiji da date nagradu, lokalnim domovima zdravlja, koji ne rade nista...zasto ste nas izostavili....ja vec drugi put lezim zarazen koronom...jer sedmicno sam u kontaktu sa bar 300 ucenika... zastitite nas nekako...

ODGOVORITE
Name

Bbb

22.01.2022 11:43

Žalosno je kako su prosvjetni radnici nepismeni.

Name

Noname

22.01.2022 19:29

Kako ste se sad zarazili,i imali kontakt sa toliko djece ...Pa raspust je...??

Name

Prosvjetar

22.01.2022 12:30

Djeca ne nose maske ni po hodnicima skole uprkos upozorenjima, a inspekcija provjerava da li nastavno osoblje nosi masku u ucionici?! Sta cete kad se svi mi nastavnici zarazimo? Niste ni pitali skole za podatke o trenutno pozitivnim i izolovanim ucenicima, s cime izlazite u javnost?! Izigrali ste se svi za praznike, pa sad skole upozoravate na pravila ponasanja koje VI KRSITE!

ODGOVORITE
Name

Nole

22.01.2022 18:31

Alo profesore,smanji dozivljaj.Ako se razbolis nemoj raditi par dana dok ne ozdravis i to je to.Sta je,jel prije nisi bio prehladjen.Daj opusti se...