Pilot prekinuo let jer mu se završila smena!?

Pilot Pakistan International Airlines-a je odbio da završi putovanje jer je njegova smena završila nakon što je avion morao da prinudno sleti.

Zanimljivosti 24.01.2022 | 15:27
Pilot prekinuo let jer mu se završila smena!?

Avion Pakistanskog nacionalnog avio-prevoznika, trebalo je da u nedelju sa letom PK-9754 za Rijad u Saudijskoj Arabiji odleti za Islamabad, glavni grad Pakistana.

Pilot PIA je, međutim, morao da prinudno sleti ubrzo nakon poletanja na aerodrom Dammam u Saudijskoj Arabiji zbog loših vremenskih uslova.

Pilot je tada odbio da leti, rekavši da su mu sati smene završili, navodi The Express Tribune.

Iznenadni preokret doveo je do kratkog haosa nakon što su uznemireni putnici odbili da izađu iz aviona i počeli da protestuju.

Vlasti na aerodromu Dammam morale su da pozovu osoblje obezbeđenja da stave situaciju pod kontrolu. Na aerodromu je organizovan hotelski aranžman za putnike prenosi Independent

“Pilot treba da se odmara jer je to neophodno za bezbednost leta. Svi putnici će stići do 23 sata na aerodromu u Islamabadu, dok se ne dogovorimo biće u hotelima“, rekao je portparol PIA.

Incident se dogodio dva meseca nakon što je nacionalni prevoznik proširio svoje letove.

PIA je saopštila da će obavljati 35 letova za Saudijsku Arabiju svake nedelje nakon što je Južna Arabija ukinula ograničenja putovanja na letove iz Pakistana i drugih zemalja zbog pandemije Kovida.

Prošlog meseca, grupa putnika bila je zarobljena na letu British Airways-a više od pet sati nakon što je njihov pilot bio pozitivan na Kovid. Ali ispostavilo se da je to bio lažno pozitivan.


( Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar