Putnik bez letačkog iskustva prizemljio avion!

Putnik bez letačkog iskustva bezbedno je prizemljio privatni avion na aerodrom u Floridi u utorak popodne, 10. maja, kada je pilot ostao nesposoban za upravljanje avionom.

Zanimljivosti 11.05.2022 | 15:26
Putnik bez letačkog iskustva prizemljio avion!

Putnik se može čuti kako kaže kontroli vazdušnog saobraćaja da ne zna kako da upravlja avionom tipa Cesna 208, prema audio zapisu LiveATC.net do kojeg je CNN došao.

“Imam ozbiljnu situaciju ovde“, rekao je neidentifikovani putnik u audio snimku. “Moj pilot nije u mogućnosti da leti, a ja nemam pojma kako da upravljam avionom.!”

Tada je kontrolor letenja počeo putniku da daje uputstva o sletanju aviona, prema audio snimku, koji je na kraju sleteo na međunarodni aerodrom Palm Bič na Floridi.

“Pokušajte da držite krila u nivou i vidite da li možete da počnete da se spuštate umesto mene. Gurnite napred na komandama i spuštajte se veoma sporo”, može se čuti kako kontrolor letenja govori čoveku prenosi CNN

“Pokušajte da pratite obalu bilo na sever ili jug. Pokušavamo da vas lociramo.”

U dodatnom audio snimku koji je snimio LiveATC.net, može se čuti još jedan kontrolor vazdušnog saobraćaja kako govori drugim avionima šta se dogodilo.

“Upravo ste imali priliku da vidite kako putnik prizemljuje avion ” čulo se kako operator iz tornja govori pilotu aviona koji se spremao da poleti za Severnu Karolinu.
“Rekli ste da je putnik sleteo avion ?“ upitao je pilot American Airlinesa. “O, moj Bože. Sjajan posao”, rekao je.

Dve osobe bile su u jednomotornoj Cesni 208 kada je pilot imao “mogući zdravstveni problem”, navodi se u saopštenju Federalne uprave za vazduhoplovstvo. Stanje pilota za sad nije poznato. Dok FAA istražuje ceo slučaj.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar