Hrvati tvrde da su pokradeni na Evroviziji!?

Sinoć se održalo prvo polufinalno veče popularnog takmičenja Evrovizija, a od 17 zemalja koje su predstavile svoje pesme tom prilikom u finale, koje će se održati u subotu 14. maja, je prošlo deset. Zemlje koje su prošle u finale 66. Evrovizije su: Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

Zabava 11.05.2022 | 21:47
Hrvati tvrde da su pokradeni na Evroviziji!?

Sudeći po komentarima na Tviteru, mnogi ljubitelji takmičenja razočarani su rezultatima prve polufinalne večeri Evrosonga i ispadanjem hrvatske predstavnice Mije Dimšić, ali i predstavnika Slovenije, Albanije i Danske.

Mnogima od njih nije bilo najjasnije kako je došlo do toga da nijedna pesma, koja je prema njihovom mišljenju dobra, ne prođe dalje u finale, te su svoje nezadovoljstvo iskazali na pomenutoj društvenoj mreži.

- Slovenija, Hrvatska i Danska su zaslužile da se plasiraju - pisalo je u jednom komentaru, dok su se drugi nadovezali:

- Toliko su opljačkane Hrvatska, Danska, Austrija i Albanija, a u finale su prošle Moldavija i Švajcarska? Šta su stavili u vodu u Italiji da izazovu taj rezultat?

- Takođe sam razočarana što Hrvatska nije prošla dalje. Bila sam previše razočarana zbog Letonije da skoro nisam ni primetila. Definitivno bih zamenila neke druge zemlje za te dve - još je jedan komentar na Tviteru.

- Hrvatska: Mislim da se sećam ružičaste haljine, ostalo je bilo za zaborav .

Ali ima i onih koji veruju da je ispadanje bilo očekivano.

- Hrvatska je pljačkana dve godine zaredom. Prošle godine je bilo gore. Albinija je trebalo da uđe u finale 2021. godine - prisetio se neko prošlogodišnjeg nastupa Albinije.

- Mia Dimšić je tako slatko ljudsko biće, ali njena pesma "Guilty Pleasure" ... je zaista samo guilty pleasure. Pesma se vrlo brzo ponavljala, a prelazak sa engleskog na hrvatski nije pomogao. Interpretativni ples je bio zbunjujući – zaključio je drugi komentator.

(Kurir.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milojko

12.05.2022 17:51

Hravatima sve nesto smeta i niko ih nece (poznato i prepoznatljivo) a jos ih drugi pokrali...a oni to nikada nisu radili ?!

ODGOVORITE
Name

Milojka

18.05.2022 13:55

Pametan narod ...