Bolnica naplatila pacijentkinji plakanje na pregledu!

Jedna žena iz Njujorka je nedavno izjavila da je njenoj sestri naplaćeno 40 dolara “za plakanje“ u bolnici odnosno na pregledu kod lekara.

Zanimljivosti 19.05.2022 | 15:31
Bolnica naplatila pacijentkinji plakanje na pregledu!

Kamil Džonson, 25, popularna ličnost na youtube i Internetu, podelila je fotografiju medicinskog računa svog mlađeg brata i sestre.

“Moja mlađa sestra se u poslednje vreme zaista bori sa zdravstvenim stanjem i konačno je stigla kod lekara. Naplatili su joj 40 dolara za plakanje“, napisala je fotografiju koju je okačila na twitter objavi

Slika je istakla deo računa koji je njenu sestru povezao sa “kratkim emocionalnim /ponašanjem ASSMT-om “

U objavi na Tviteru ona je objasnila da njena sestra ima “retku bolest“ i “postala je emocionalna jer se oseća frustrirano i bespomoćno“, jer se navodno bori da pronađe dobru lekarsku negu.

“Jedna suza je pala i naplatili su joj 40 dolara, ne obraćajući se zašto plače, pokušavajući da joj pomognu, ne dajući bilo kakvu procenu, bilo kakav recept, ništa“, napisala je ona.

Fotografija je postala viralna sa više od 54.000 retvitova i 425.000 lajkova, plus hiljade komentara ljudi koji su izrazili svoj šok i nevericu za ono što je bolnica uradila.

U twitter obajvi, Džonson je takođe primetila da je “procena“ koštala više od testa vida, hemoglobina, procene zdravstvenog rizika i vađenja krvi.

Kratka emocionalna/bihevioralna procena je skrining mentalnog zdravlja koji testira znake poremećaja pažnje/hiperaktivnosti (ADHD), depresije, anksioznosti, suicidalnog rizika ili zloupotrebe supstanci. Obično se izdaje kao upitnik koji se često deli i popunjava pre odlaska kod lekara prenosi NewYork post

Lekari testiraju i naplaćuju test od 2015. godine kada je postao savezni mandat kao deo Zakona o pristupačnoj nezi „da se usluge mentalnog zdravlja uključe kao deo osnovnih beneficija koje moraju biti uključene u sve planove osiguranja koji se nude za pojedinca i male grupe tržišta.”

Međutim, Džonsonova je za Indipendent rekla da njena sestra nikada nije ocenjena. Tvrdila je da je lekar u neimenovanoj medicinskoj ustanovi primetio suze njene sestre, ali ništa nije rekao.

“Nisu je procenjivali zbog depresije ili drugih mentalnih bolesti, niti su sa njom razgovarali o njenom mentalnom zdravlju. Nikad nije razgovarala sa specijalistom, nije nikome upućena, nije joj ništa prepisala, a oni nisu učinili ništa da pomognu njenom mentalnom zdravlju., rekala je Kamil Džonson.

I dok je Džonsonova sestra navodno pokrivena očevim zdravstvenim osiguranjem, porodica je i dalje u šoku.

„Potrebna nam je drastična promena u zdravstvenoj industriji i mislila sam da bi deljenje priče iz stvarnog života na mreži bio dobar način da se otvori razgovor i pomogne u zalaganju za promene. Stvarno se nadam da ovaj tvit može da podstakne poboljšanje našeg zdravstvenog sistema, kao i da bude upozorenje za budućnost.”dodala je na kraju Kamil

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar