Najveći lavirint u Evropi nalazi se u Srbiji! (VIDEO)

Najveći lavirint u Evropi se ne nalazi u Francuskoj, Italiji ili Nemačkoj, već u – Batočini. Deo je zabavnog parka, koji čine još i magična kućica, tereni za mini golf, tramboline...

Zanimljivosti 26.05.2022 | 15:25
Najveći lavirint u Evropi nalazi se u Srbiji! (VIDEO)

Ovaj park je sagradio Gordan Srejić koji živi u Australiji. Imao je želju da u Srbiji sagradi nešto što će biti prepoznatljivo u celoj Evropi.

„Staza lavirinta dugačka je tri i po kilometra. Kako se niko ne bi izgubio, postoje mape koje se nalaze u različitim delovima lavirinta, tako da ako je potrebna neka manja pomoć, posetioci mogu sami sebi da pomognu. Takođe, prisutni su redari koji stalno šetaju lavirintom“, objasnila je Marina Bogdanović, menadžerka zabavnog parka.

Na pitanje koliko je ljudima vremena potrebno da pronađu izlaz, odgovorila je: „U lavirintu ljudi provode od 45 minuta do sat vremena.“

U blizini se nalazi i jedna kućica koja spolja izgleda kao da je iz Tolkinovog romana „Hobit“, međutim iznutra je uređena kao stara srpska kuća. Kada dođete do ove kuće imate osećaj kao da ste u bajci. A u svakoj bajci postoji čarobnjak – Nagib Ismailović sproveo je ideju o magičnoj kućici. Sve vreme vodio se verom u bajke, jer imaju posebnu moć nad decom.

Ispred kuće postoji i bunar, poštansko sanduče i čarobna šuma. Cilj mu je bio da na bajkovit način približi srpsku kulturu deci koja u današnje vreme i nemaju puno prilika za to.

„Prikazao sam kulturnu baštinu jednog naroda“, objasnio je.

Odakle je počeo sa stvaranjem kuće, na koje je sve detalje obraćao pažnju, kao i kako ona i lavirint izgledaju pogledajte u videu:

(Prva.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar