Italijan nudi svojim gostima sobu sa pčelama!

Proslavljajući Svetski dan pčela, italijanski pčelar Roko Filomeno je nedavno otvorio prvu sobu na svetu koja se izdaje na Airbnb-u, koja sadrži košnicu pčela u sobi odnosno sobu sa pravim pčelama…

Zanimljivosti 27.05.2022 | 18:12
Italijan nudi svojim gostima sobu sa pčelama!

Sa ovom zanimljivom ali bizarnom idejom sobi od pčela koju je nazvao “Wonder Bee & Bee” on je omogućio gostima da spavaju uz zvuk preko milion insekata koji zuje iznad njihovih glava

Smešten na Rokovoj farmi maslina nedaleko od slikovitog sela Grottole u ​​južnoj Italiji, jedinstveni smeštaj je dizajnirao umetnik Davide Tagliabue, finansiran kroz crowdfunding i izgrađen uz pomoć lokalnih volontera.

Skromna konstrukcija je u potpunosti napravljena od drveta koštala je samo 17.000 dolara za izradu. Možda na prvi pogled ne izgleda mnogo, ali ono što ga zaista čini jedinstvenim je to što je izgrađena oko džinovske košnice koaj visi sa stropa od preko milion pčela u njoj.

Glavna ideja je bila da posetioci zaspu uz zujanje pčela, zvuk brujanja za koji se zna da ima umirujući efekat.

“Ovo je prvo mesto na svetu gde možete da spavate uronjeni u prepoznatljiv zvuk i aromu pčela, doživljavajući ” terapiju pčelama“ na najautentičniji i prirodniji način“, rekao je pčelar Roko Filomeno.

Dok leže unutar sobe-kuće, gosti takođe mogu da gledaju kroz posebno napravljenu kutiju na plafonu da vide pčele zauzete izgradnjom svoje kolonije.

Tokom boravka u ovoj kući – sobi “Wonder Bee & Bee” (tako joj je ime na  Airbnb-u ) gosti mogu uživati i u doručku od rikote, jagoda, domaćeg keksa i, naravno, meda.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar